-

 
  Se školkou jsme se rozloučili, do školy se těšíme

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Předškoláci z prachatické mateřské školy v Krumlovské ulici se přípravě na školu věnovali celý rok, aby si nakonec prošli pasováním na školáky.

      
  Červen ve školce Pastelka ve Vlachově Březí

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – V mateřské škole Pastelka si děti v červnu užívaly nejednu zajímavou akci. První z nich byla ukázka práce hasičů místního sboru.

      

  

  Národka pasovala své montessori předškoláky

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – S koncem školního roku přišel i u nás v montessori mateřské škole a klubu při základní škole Národní čas na pasování budoucích školaček a školáků.

      
  Zahrádku čekal v červnu výlet vlakem i divadlo

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – V prachatické školce v Zahradní ulici je každý měsíc pestrý. Červen v tom nebyl výjimkou a dovedl nás spoustou zážitků k prázdninám.

      
  Vystoupení nás vedla přes Den dětí do Freyungu

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Červnové dny mají mladé mažoretky MINIMA z Prachatic a Husince plné vystoupení. Začaly na pouti a objevily se i na Šumavském víkendu.

      
  Toulavé rodinné knížky došly do cíle v knihovně

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Oddělení pro děti a mládež Městské knihovny Prachatice pořádalo letos pro své čtenáře pololetní rodinnou hru Toulavé knížky.

      
  Děti ze Skalky doputovaly červnem k prázdninám

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Poslední měsíc před prázdninami přinesl v mateřské škole na Skalce v Prachaticích mimo jiné i setkání s ptáky a pasování na školáky.

      
  Ve Starých Prachaticích jsme opět vítali léto

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Sobota o uplynulém víkendu patřila u nás ve Starých Prachaticích tradičnímu vítání léta. To bylo plné radosti a odehrálo se ve velkém stylu.

      
  Do volarských školek se vrátily medové snídaně

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Na děti z volarských mateřinek čekal v minulých dnech opět výukový program s názvem Medové snídaně, který jim představuje včely.

      
  Školku v České zdobí krásné tablo předškoláků

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Na vědomost se dává, že v prachatické mateřské škole Paraplíčko probíhá výstava portrétů předškoláků. Tablo najdete na plotu školky.

      
  Ve Strunkovicích míří plnou parou k prázdninám

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – V mateřské škole ve Strunkovicích nad Blanicí máme na konci školního roku hodně nabitý program. A ještě to v žádném případě nekončí.

      
  Zahrádka vyslala své předškoláky do školy

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – V prachatické mateřské škole Zahrádka jsme se před několika dny rozloučili s našimi školáky. A byla to slavnostní událost pro všechny.

      
  Viděli jsme klášter Metten a keltský archeopark

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Česko-bavorský spolek Zlatá stezka za sebou má další úspěšnou a zajímavou akci. Vyrazili jsme do kláštera s velkou knihovnou a za Kelty.

      
  Mladí zdravotníci nejsou pouze o první pomoci

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Když patříte k mladým zdravotníkům, můžete poznat mimo jiné i výrobu čokolády nebo práci záchranné služby a kriminalistických techniků.

      
  Akordeonová soutěž: Stříbro pro ZUŠ Prachatice

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Rád bych touto cestou představil celostátní soutěž akordeonových souborů a orchestrů, která se opakovala poprvé po třiadvaceti letech.

      
  Prachatická mezigenerační zahrada s novinkami

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Mezigenerační zahrada na Zlaté stezce 145 v Prachaticích byla jako každý rok v rámci celostátního Víkendu otevřených zahrad „otevřená“.

      
  Montessori předškoláci znovu ve Vodňanech

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Rok se s rokem sešel a předškolní děti z Montessori Prachatice při ZŠ a MMŠ Národní vyrazily na tradiční výlet do střediska MEVPIS ve Vodňanech.

      
  Vodáky čekal na Blanici dobře připravený závod

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Letošní čtyřiačtyřicátý ročník závodu Českého poháru vodáků Letní Blanice, který se jel v sobotu 10. června, se mimořádně vydařil!

      
  Květen vedl na Skalce za maminkami i hvězdami

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Květen byl v prachatické školce na Skalce letos hodně pestrý. Začal s maminkami, vedl za zvířátky i různými povoláními až do planetária.

      
  Zimní hora hostí krásu šumavské krajinomalby

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Vimperský zámek zve v letošní sezóně na výstavu, která dává šumavské krajině něco navíc a něco o ní odhaluje očima současných malířů.

      
  Pacienty hospice potěšila ministerská návštěva

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Ve středu zavítal v rámci návštěvy jihočeského kraje do Hospice sv. Jana N. Neumanna ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.

      
  Na kuřátka se ve školce čekalo jako na Ježíška

CHLUMANY/OD ČTENÁŘŮ – Děti v MŠ Chlumany si před jednadvaceti dny pořídily do školky líheň. Každé dítě si uložilo vajíčko na své místo a trpělivě čekalo, zda se něco vyklube.

      
  Senioři v Národním domě ukázali, že mají talent

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Osm souborů seniorských klubů ze čtyř jihočeských měst vystoupilo pro zhruba 159 diváků v Národním domě na přehlídce Senioři mají talent.

      
  Mary Lou zakončila taneční sezónu stříbrem

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Prachatická taneční country skupina Mary Lou při domě dětí přivezla druhé místo z mistrovství republiky v Line Dance v Písku.

      
  Ve školce Paraplíčko jsme putovali se zvířátky

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Na první červnový den připadá již tradičně mezinárodní Den dětí. Tento den je spjatý s radostnými oslavami, soutěžemi či dárečky.

      
  Univerzita třetího věku ve Strunkovicích nekončí

STRUNKOVICE/OD ČTENÁŘŮ – Nedávné cvičení s Monikou završilo první strunkovickou univerzitu třetího věku. Na začátku všeho byla ve škole otázka: Co ti důchodci?

      
  Horním sálem Kratochvíle zněly tři dětské sbory

KRATOCHVÍLE/OD ČTENÁŘŮ – K letošním návratům na Kratochvíli se řadí i ten páteční, kdy tady zazpívaly v horním sále hned tři dětské pěvecké sbory.

      
  Drainart na kanále upozorňuje, kde končí odpad

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Montessori Ekotým společně s Osmáky se nechal inspirovat drainartem, který se začíná šířit v anglicky mluvících zemích.

      
  Děti z Paraplíčka hrály pro maminky i divadlo

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Druhá květnová neděle patří všem maminkám, neboť se slaví Den matek. Tento svátek oslavily i děti v naší školce Paraplíčko v České ulici v Prachaticích.

      
  Strunkovice nad Blanicí četly, čtou a budou číst

STRUNKOVICE/OD ČTENÁŘŮ – Strunkovická základní škola připravila na letošní jaro maraton čtení nazvaný Čte celé Mexiko. Tak se Strunkovicím přezdívá.

      
  Volarské děti popřály maminkám k svátku rády

VOLARY/OD ČTENÁŘŮ – Děti z volarských mateřských škol a jejich maminky společně oslavily Den matek a nadšení, které při tom panovalo, bylo opravdu velké.

      
  Desítky mladých cyklistů po roce opět soutěžily

PRACHATICKO/Z REDAKČNÍHO @ – Tradiční soutěžní klání mladých cyklistů z Prachaticka a Vimperska má za sebou úspěšně další vydařený ročník.

      
  Děkujeme všem za podporu našeho foodfestivalu

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – V sobotu uspořádal náš spolek Kulturou a vzděláním společně už druhý foodfestival nazvaný Parkán společně 23.

      
  Díky Křížkovým a muzeu za nádhernou výstavu

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Do naší redakce dorazilo poděkování rodině pana Křížka a Prachatickému muzeu za nádhernou výstavu obrazů pana Škudly.

      
  Zápisy do prvních tříd prachatických školek

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – V minulém týdnu se v prachatických mateřských školách v Krumlovské, Zahradní, Nebahovské, České ulici a na Skalce konaly zápisy.

      
  Baráčníci oslavili Den Matek u Matky Vojtěchy

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Členové baráčnického spolku Vitoraz Prachatice zavítali do Domova Matky Vojtěchy zazpívat obyvatelům, zvláště maminkám z domova.

      
  Na Šumavu přijeli na zkušenou lesníci z Gruzie

ŠUMAVA/Z REDAKČNÍHO @ – Na začátku května se konala v lesích Města Volary konference o udržitelném hospodaření přispívajícím ke zmírnění klimatických změn.

      
  Nirvána z Národky pracovala na projektu Place

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Se třídou Nirvánou při ZŠ a Montessori MŠ Prachatice jsme necelé dva roky pracovali na projektu Place od organizace SEVER.

      
  Jarní souhry juniorských klarinetistů a Cinku

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Jarní souhry – takový byl název zajímavého a dá se říci unikátního koncertu, který se konal na konci dubna v aule prachatického gymnázia.

      
  Letošní hasičskou pouť hostilo Vlachovo Březí

VLACHOVO BŘEZÍ/Z REDAKČNÍHO @ – Na neděli 7. května připadla podle liturgického kalendáře výroční Jihočeská hasičská pouť připomínající odkaz sv. Floriána.

      
  Den proti rakovině se na Prachaticku už chystá

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Takzvaná kytičková sbírka se i na Prachaticku chystá na středu 10. května. Bude to už 27. ročník Českého dne proti rakovině.

      
  Na Krumlovské žili týden s čarodějnicí Citronelou

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Děti z prachatické mateřské školy v Krumlovské ulici prožily celý týden ve znamení dobrodružství a kouzel s čarodějnicí Citronelou.

      
  Ahoj dubne, školka Paraplíčko se s tebou loučí…

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Duben přichystal v naší prachatické školce Paraplíčko v České ulici samé skvělé akce. Bylo toho hodně a děti si to moc užily.

      
  Mladí hráči na klávesy soutěžili v Prachaticích

PRACHATICE/OBRAZEM – Poslední dubnový pátek patřil v prachatickém městském divadle hráčům na elektronické klávesové nástroje ze základních uměleckých škol.

      
  Sportovní liga seniorů zavítala do Prachatic

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – V prachatické sportovní hale na městském stadionu proběhla na začátku týdne další část Sportovní ligy seniorů Jihočeského kraje.

      
  Od robotů lesem až k čarodějnickému dopoledni

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Minulý měsíc byl ve školce na Skalce pestrý. Končila tu příprava na zápisy, programovalo se, děti vyrazily do lesa i na čarodějnický rej.

      
  Druhý stupeň netolické školy uklízel Kratochvíli

KRATOCHVÍLE/OBRAZEM – Na zámek Kratochvíle dorazil v rámci aktivit vázaných ke Dni Země nedávno celý druhý stupeň netolické základní školy, aby nejen plel.

      
  Country mánie a country bál rozdávaly radost

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Na pozvání klubu SenSen se sjelo do prachatického Národního domu sedm country tanečních skupin z celé republiky a také všech generací.

      
  Nerudovka sbírala zkušenosti na RS Challenge

VIMPERK/OD ČTENÁŘŮ – Nedávno se naše škola Nerudovka účastnila čtvrtého ročníku soutěže RS Challenge, kterou pro střední školy připravila firma Rohde & Schwarz.

      
  S Výborem regionů EU i o meziobecní spolupráci

PRACHATICKO/Z REDAKČNÍHO @ – Hned sedm obcí našeho okresu načerpalo nedávno nové zkušenosti o výhodách meziobecní spolupráce. A to ve Zbytinách.

      
  Vimperský Spolek Zlatá stezka slaví dvacet let

VIMPERK/OD ČTENÁŘŮ – Ve stejném roce, jako bylo písemně stvrzeno partnerství mezi Vimperkem a Freyungem, byl ve Vimperku založen Spolek Zlatá stezka.

      
  Lidé a radnice pomohli oblečením lidem na ulici

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Nezisková organizace PREVENT 99 děkuje dárcům za oblečení pro lidi bez domova. V zimě byla solidarita s nimi mimořádná.

      
  Mladí znalci přírody se opět utkali na Dřípatce

PRACHATICKO/OD ČTENÁŘŮ – Prachatické Centrum ekologické výchovy Dřípatka hostilo už 57. ročník okresního kola biologické olympiády kategorie C.

      
  Na Krumlovské připravili zápis nanečisto s piráty

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Prachatická školka na Krumlovské byla letos poslední z místních mateřských škol, které připravily pro své předškoláky zápis nanečisto.

      
  Žilina ukázala Prachatickým, jak učí první pomoc

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Český Červený kříž Prachatice vyrazil nedávno na zkušenou do světa. A na Slovensku viděl skvělé simulačně vzdělávací centrum.

      
  Velikonoce prožila Zahrádka opravdu naplno

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Velikonoce v prachatické školce v Zahradní ulici toho zahrnovaly hodně – od loučení se zimou, jarní vílu i tvoření a vyrábění s rodiči.

      
  Příprava mladých zdravotníků nově interaktivně

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Výuku mladých zdravotníků Českého Červeného kříže se nám podařilo posunout na další úroveň s pomocí interaktivního monitoru.

      
  Dobrovolníci darovali seniorům sounáležitost

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Senioři z domova Mistra Křišťana se zapojili do Pochodu pro mozek. Navzdory své omezené pohyblivosti. Pomohli jim dobrovolníci.

      
  Učitelky se oháněly s úsměvem pilou i vrtačkou

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Na prachatické Dřípatce bylo možné vidět paní učitelky, jak neohroženě vládnou třeba nebozezy a ještě se u toho usmívají.

      
  Nerudovka vyrazila do pražírny kávy a pivovaru

PRACHATICKO/OD ČTENÁŘŮ – Třeťáci, kteří u nás na Nerudovce studují obor stravovací a ubytovací služby, se podívali do pražírny kávy a také panského pivovaru.

      
  Česká píseň uvítala jaro a výtěžek dala hospici

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – I když tomu teploty na teploměru stále ještě moc nenasvědčují, už 20. března náš sbor Česká píseň zpěvem tradičně přivítal jaro.

      
  V Zahrádce se připravovali na zápis celý březen

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Minulý měsíc měl pro starší děti z prachatické mateřské školy v Zahradní ulici jednoduché motto – než půjdu do školy.

      
  Aula gymnázia ve znamení klarinetů a Fontány

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – V aule prachatického gymnázia se před několika dny sešli na jarním koncertu prachatičtí klarinetisté a sbor Fontána z pedagogické školy.

      
  Noc v knihovně proměnila Prachatice ve Stínadla

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Prachatická městská knihovna i letos pozvala děti na takzvanou Noc s Andersenem. A ta nabídla nejen spánek mezi knihami.

      
  V Paraplíčku se šlo cestičkou zápisu nanečisto

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – V naší mateřské škole Paraplíčko v České ulici v Prachaticích jsme se v březnu velmi pečlivě připravovali na zápisy do základní školy.

      
  Veletrh AMPER 23 přivítal i studenty Nerudovky

VIMPERK/OD ČTENÁŘŮ – Studenti elektro oborů na vimperské Nerudovce vyrazili v březnu mimo jiné i do Brna. A to na elektro veletrh, který se konal po pěti letech.

      
  S knihovnou uvidíte domorodé Kanárské ostrovy

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Do Prachatic míří hudebnice Monika Srncová, která představuje ojedinělým způsobem Kanárské ostrovy z pohledu domorodce.

      
  Nerudovka vzala studenty do jaderné elektrárny

VIMPERK/Z REDAKČNÍHO @ – Třeťáci, kteří na Nerudovce studují elektro obory, vyrazili díky své škole na zajímavou prohlídku jaderné elektrárny u Temelína.

      
  Od vajíčkovníku přes baráčníky až na divadlo

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Kam všude vedl děti z mateřské školy na Skalce březnový program? Mimo jiné i k zápisu nanečisto, do knihovny a na vítání občánků.

      
  Čkyňsko si připomene svého oblíbeného kněze

ČKYŇSKO/Z REDAKČNÍHO @ – Na konci minulého roku náhle zemřel čkyňský farář Jan Janoušek a obec Čkyně proto připravuje vzpomínkovou akci, která ho připomene.

      
  Dechový orchestr ZUŠ Vimperk zlatý v Praze

VIMPERK/Z REDAKČNÍHO @ – O uplynulém víkendu se zúčastnil Dechový orchestr ZUŠ Vimperk mezinárodního festivalu Young Bohemia v Praze. A třikrát uspěl!

      
  Jarní hravou Stezkou i přes nepříznivé počasí

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Jarní hravá Stezka v areálu školy Zlatá stezka byla určena pro předškoláky. Čekala na ně spousta zábavy, didaktických her i jarní tvoření.

      
  EDUbus představil v Nerudovce i termokamery

VIMPERK/Z REDAKČNÍHO @ – Před několika dny navštívil naši školu Nerudovku lektor Dušan Slovák s instruktorem a s mobilní polytechnickou laboratoří EDUbus.

      
  Montessori charitativní Kavárna pro Helenu

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Ve středu 22. března se školní jídelna na prachatické základní škole Národka proměnila na charitativní kavárnu. Zájem o ni byl velký.

      
  Březen vedl děti z Paraplíčka za užovkou Žofkou

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Měsíc březen si pro děti z prachatické mateřské školy Paraplíčko přichystal hodně bohatý program zahrnující také loučení s Moranou.

      
  Projekt návratu výrazového skla otevře Rubikon

ŠUMAVA/Z REDAKČNÍHO @ – V Kašperských Horách začne za pár dní výstava, která má otevřít projekt návratu skla na Šumavu. Ten má partnery i z našeho okresu.

      
  Titul Jihočeský knihovník roku zamířil do Vacova

PRACHATICKO/Z REDAKČNÍHO @ – Jihočeští knihovníci opět vybírali nejlepšího knihovníka – knihovnici minulého roku a opět uspěla i nominace z našeho okresu.

      
  Do domu dětí a mládeže přijely desítky šachistů

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Prachatický dům dětí a mládeže hostil před několika dny velmi dobře obsazený turnaj mladých šachistů. Celkem jich nakonec přijelo 74.

      
  Maškarní bál pro velká srdce z nezisku pomáhal

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Obecně prospěšná společnost KreBul připravila v Národním domě v pořadí již třetí maškarní bál, který nejen bavil, ale také pomáhal.

      
  Deváťáci z husinecké školy viděli výrobu nábytku

HUSINEC/OD ČTENÁŘŮ – Jak je možné si s Jihočeskou hospodářskou komorou vybírat budoucí povolání? Třeba i tak, že si vyrobíte vlastní taburet.

      
  Česká píseň změnila předsedu a také hodnotila

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Tak jako každý rok se před několika dny sešli členové smíšeného pěveckého sboru Česká píseň na výroční schůzi, aby rekapitulovali.

      
  Karnevalu v Nebahovech vládla i židličkovaná

NEBAHOVY/OD ČTENÁŘŮ – První nedělní odpoledne v březnu se v Nebahovech sešli pohádkové postavičky, superhrdinové a zvířátka na veselém kouzelném karnevalu.

      
  Prachatické děti si zkusily ve firmě Vavi šití košil

VIMPERK a PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Známá vimperská firma Vavi hostila nedávno workshop dětí z montessori tříd prachatické Národky. Zkusily si tu šití košil.

      
  O prázdninách za zvířaty, rovnováhou i luštěním

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Školáci si na přelomu února a března užívali jarních prázdnin a Městská knihovna Prachatice si pro ně jako každý rok připravila bohatý program.

      
  S masopustem v Zahrádce pomohly i studentky

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Masopustní období přineslo do prachatické školky v Zahradní ulici nejprve různá řemesla a povolání a nakonec i karneval plný masek.

      
  Karnevalové veselí neminulo ani MŠ Krumlovská

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Ve čtvrtek dopoledne se děti v naší mateřské škole proměnily v nejrůznější zvířátka, víly, princezny, ježibaby, piráty, čertíky nebo spidermany.

      
  Masopust rozdal veselí i ve volarských školkách

VOLARY/OD ČTENÁŘŮ – Masopustní období bylo ve třech pracovištích volarské mateřské školy letos hlavně veselé a před tím také barevné. A pomohli i rodiče.

      
  Předškoláci z Pastelky začali s adaptací na školu

VLACHOVO BŘEZÍ/OD ČTENÁŘŮ – Vyzkoušet si, jaké je to být školákem, je důležité pro všechny předškoláky. Myslíme na to proto i u nás ve vlachovobřezské školce.

      
  O Šumavské mozkovce rozhodl letos jediný hlas

ŠUMAVA/Z REDAKČNÍHO @ – Mezi texty věnujícími se výzkumům na Šumavě nejvíce bodoval ten o tom, jak se znečištěné ovzduší stále projevuje na lesních ekosystémech.

      
  Karnevalový open air letos i s živou kobylou

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Dny před začátkem půstu byly plné i karnevalů pro děti. Jeden se konal ve Starých Prachaticích a byl první letošní akcí místního spolku.

      
  Pastelka vyrazila na karneval plný nejen soutěží

VLACHOVO BŘEZÍ/OD ČTENÁŘŮ – Ke školkám, které pro děti připravily karnevalové reje, se připojila i ta naše zvaná Pastelka ve Vlachově Březí. A děti si to náležitě užily.

      
  Haló pane Karnevale, vítáme tě v Paraplíčku

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Únor je neodmyslitelně spojen s masopustním veselím, proto jsme i v naší mateřské škole Česká, zvané Paraplíčko, připravili velký karneval.

      
  Karneval na Skalce přinesl i tradice či pohádky

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Letošní karneval v mateřské škole na prachatické Skalce přinesl i letos dopoledne plné her a zábavy. Samozřejmě nechyběla ani přehlídka masek.

      
  Maškary opět rozdaly radost i u Matky Vojtěchy

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Masopustní veselí už dorazilo i k nám do prachatického Domova Matky Vojtěchy. Naši klienti si ho mohli užít i se svými nejbližšími.

      
  Prachatičtí hasiči ukázali dětem, jak je malovat

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Děti z prachatické mateřské školy v České ulici zamířily k profesionálním hasičům. Hledaly tu přitom nejen inspiraci, ale i poznání.

      
  Malí čtenáři si ušili v knihovně i vlastní záložky

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Knihovnice prachatické městské knihovny pozvaly v minulých dnech děti do knihovny nejen za knihami, ale tentokrát i za tvořením.

      
  Nový rok začal Skalce s knihovnou a Dřípatkou

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Tak jsme se u nás v mateřské škole na Skalce po Novém roce vrátili do školky. Hned v prvním týdnu nás čekala návštěva prachatické knihovny.

      
  Novoroční koncert Na půdě zahřál u srdce

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Prachatická obecně prospěšná společnost KreBul pozvala toto pondělí na novoroční koncert do komunitního centra Na půdě.

      
  Děti dětem aneb divadlo O pejskovi a kočičce

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Pozor, pozor… Na vědomost se dává, že Mateřská škola Česká se v pátek 20. ledna proměnila na divadlo a předškolní děti ze čtvrté třídy na herce.

      
  Lesní školce ani její praktikantce zima nevadí

VOLARSKO/OBRAZEM – Lesní školka na Soumarském mostě prožívá svou první zimu, má svou první praktikantku – studentku pedagogické školy a chladné počasí tu nevadí.

      
  Děti a senioři se společně smáli a vyprávěli si

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Ve spolupráci s organizací Mezi námi se prachatická Mateřská škola Česká zapojila do projektu s názvem Mezigenerační setkání a vyrazila za seniory.

      
  V Chlumanech přálo k stovce celé zastupitelstvo

CHLUMANY/OBRAZEM – Paní Jarmile Novákové bylo ve čtvrtek sto let. A už 73 let žije v Chlumanech, kde se dočkala v pátek velké gratulace od celého místního zastupitelstva.

      
  SeniorPoint otevírá rok výstavou stovek vtipů

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Prachatický SeniorPoint bude i letos pokračovat ve své výstavní tradici. Senioři tu pravidelně vystavují i ze svých sbírek. Tentokrát vtipy.

      
  Strunkovická univerzita třetího věku zahájena

STRUNKOVICE nad BLANICÍ/OD ČTENÁŘŮ – Strunkovická základní škola přišla s novinkou pro seniory. Otevřela pro ně univerzitu třetího věku a na první hodině se muzicírovalo.

      
  Nemocnice má další ocenění za přirozený porod

PRACHATICKO/Z REDAKČNÍHO @ – Prachatická nemocnice pravidelně získává ocenění za vedení přirozených porodů a nedávno získala další. V projektu je přitom už bezmála devět let.

      
  Tříkráloví Boni Pueri u Panny Marie opět nadchli

CHROBOLY/OBRAZEM – Sobotní tříkrálový koncert v podání světoznámého českého chlapeckého sboru Boni Pueri v Chrobolech byl opět velkolepý - sbor tu vystoupil i předloni. 

      
  Tonda Obal dorazil i na prachatickou Národku

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Část žáků prachatické školy v Národní ulici prošla v minulých dnech programem, který přijel podpořit jejich už tak dobré znalosti o odpadech.

      
  Cvrnkání kuliček, stavění máje i utopenci a sýry

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Staroprachatský a Ostrovský spolek prožil loni mimořádně bohatý rok na akce. Začal karnevalem a přes soutěž utopenců došel až k ohňostroji. 

      
  Vimperská a prachatická Charita se spojují

PRACHATICKO/OD ČTENÁŘŮ – Od 1. ledna 2023 dochází ke spojení Charity Vimperk a Charity Prachatice. Vedení už mají společné dva roky, ale pro klienty se prakticky nic nemění.

      
  Záchranná stanice v Klášterci slaví deset let

ŠUMAVA/OD ČTENÁŘŮ – Záchranná stanice živočichů Národního parku Šumava slaví s koncem kroku už desáté narozeniny. Její pracovníci prožili se zvířaty stovky mimořádných příběhů.

      

 

OBRAZEM: Čekání na Ježíška v MŠ Skalka vůbec nebylo dlouhé

OBRAZEM: Dvojitá dávka cukru pro strunkovické zastupitele

OBRAZEM: Vánoční setkání v Zahrádce mělo pečlivou přípravu

OBRAZEM: Děti v Paraplíčku prožily Vánoce nanečisto i s anděly

OBRAZEM: Advent přinesl do strunkovické školky bohatý program

Žesťové sexteto ZUŠ Vimperk hrálo v Evropském parlamentu

Neorganizovaná mládež se učila, jak na finance nebo trh práce

OBRAZEM: Srdcařce vyhrkly slzy a nejlepší buchtu upekl chlap

Projektové dny pro mladé zdravotníky pěkně na vlastní kůži

Prachatická knihovna úspěšně zakončila mezinárodní projekt

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky