ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  SeniorPoint otevírá rok výstavou stovek vtipů

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Prachatický SeniorPoint bude i letos pokračovat ve své výstavní tradici. Senioři tu pravidelně vystavují i ze svých sbírek. Tentokrát vtipy.

      

  

 

 # Sobota 14/1 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Hanka RH+ Rabenhauptová

V prachatickém SeniorPointu (Zlatá stezka 145) začala před několika dny výstava připravená ze sbírky vtipů, které si několik desítek let vystřihovaly a opisovaly matka s dcerou do obyčejného sešitu. Tři sešity čítají na stovky, možná tisíce vtipů z dřívějších časopisů jako byl například Dikobraz, ale i jednotlivých vtipů jak kreslených, tak psaných z novin a časopisů.

Autorkou výstavy je Jaroslava Koubová, seniorka žijící v DPS Skalka Prachatice a její maminka (nežijící) Terezie Kovářová. Sama paní Koubová v úvodním slově řekla, že smích patří k životu, že ho má ráda, že se ráda směje, ale že dnes trochu chybí humor, smích a radost ze života.

Poděkovala, že z jejích sešitů, které chtěla, když se do DPS stěhovala, vyhodit, se vlastně nyní podařilo sestavit takové dílko, a doufá, že udělá radost všem, kteří si ji během měsíce ledna prohlédnou. Výstava je otevřena denně od pondělí do pátku vždy od 10:00 do 17:00 hodin.

Při vernisáži se sešli kamarádi humoru, přátelé paní Koubové a co myslíte? Říkali se a četly vtipy? Ano. Vtipy tu byly připraveny jako výzdoba stolů, a tak každý, i ten, kdo vtipy neumí vyprávět, mohl sáhnout po jednom a přečíst si ho. - A tady je jeden pro vás. „Co to znamená, když v řadě třiceti netopýrů, visících hlavami dolů, sedí jeden s hlavou vzhůru? Omdlel!“

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky