ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Děti dětem aneb divadlo O pejskovi a kočičce

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Pozor, pozor… Na vědomost se dává, že Mateřská škola Česká se v pátek 20. ledna proměnila na divadlo a předškolní děti ze čtvrté třídy na herce.

      

  

 

 # Úterý 24/1 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY
Marika Šmajclová – učitelka z Mateřské školy Česká   

Těšili jsme se tedy na dechberoucí herecké výkony a na samotnou pohádku. Děti ze čtvrté třídy si užily tematický týden s pohádkou O pejskovi a kočičce prostřednictvím třídní učitelky Zdeňky Markové a asistentky pedagoga Marty Šáchové. Ale nebylo to jen tak... Děti totiž s nadšením trénovaly pohádku a měly chuť vše předat i svým mladším kamarádům ve školce.

Ve třídě se tedy vytvořilo jeviště plné zvídavých dětských očiček, které s napětím čekaly, kdy už to divadlo začne! Na začátku divadla nás čekalo ještě několik hudebních hádanek. Společně jsme si i zazpívali naše oblíbené písničky. Nezapomnělo se ani na básničky, které děti říkaly nejenom společně, ale i samostatně.

Naši herci byli již přichystáni a pohádka mohla začít. Děti zahrály pohádku O Pejskovi a kočičce, jak myli podlahu. Byly rozdělené role, kde každý měl svůj velký prostor pro herecký výkon. Nechyběly ani rekvizity, které dokreslily poslední detaily.

Celou pohádkou nás doprovázel dětský vypravěč. Posluchači celý příběh pozorně sledovali. Nechyběl ani smích u scénky, kdy se pejsek s kočičkou navzájem myli na valše. A jak už to bývá v pohádkách… Zazvonil zvonek a pohádky byl konec.

Dětské divadelní představení se velmi vydařilo. To bylo znát nejenom na velkém potlesku, ale také na radosti, kdy bude další pohádka v podání „děti dětem“. Díky těmto divadelním představením se děti učí uměleckému cítění, vyjadřování, rozvíjí si slovní zásobu, učí se spolupracovat a mnoho dalšího.

Ve školce máme mnoho šikovných dětí, možná že i budoucí básníky, hudebníky anebo dokonce herce. Těšíme se na další divadelní představení. Příště třeba i pro rodiče a prarodiče…

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky