ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Toulavé rodinné knížky došly do cíle v knihovně

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Oddělení pro děti a mládež Městské knihovny Prachatice pořádalo letos pro své čtenáře pololetní rodinnou hru Toulavé knížky.

      

  

 

 # Čtvrtek 22/6 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Lucie Jiraňová - Městská knihovna Prachatice

Od ledna do června čekalo na rodinné týmy deset soutěžních úkolů, které se týkaly vždy jednoho regionálního autora či pojednávaly o místě, které se nachází v našem regionu. Soutěžící se museli poprat s mnoha zapeklitými otázkami, současně ale také hra prověřila jejich výtvarné schopnosti.

Dokonce bylo nutné zapojit i svoje básnické střevo a složit báseň o Šumavě. Hráči se postupně seznámili s knihami Davida Jana Žáka, Zdeňky Študlarové, Ivo Stehlíka, Hynka Klimka, Romana Kozáka, Jiřího Frieda, Ondřeje Fibicha, Jana Lakosila, Radka Drahného a Pavla Pechouška.

Součástí každé otázky byl také tip na výlet, který s danou knihou souvisel. Paní knihovnice velmi potěšila zpráva od rodiny Vlkových, kteří zpracovali fotografie z výletů do míst, které díky hře navštívili.

V úterý 20. června se v knihovně konalo závěrečné vyhlášení hry. Oceněno bylo pět rodinných týmů, úspěšní hráči dostali dárkové poukázky do Jihočeského divadla. Městská knihovna Prachatice velmi gratuluje rodině Salajkových a Vlkových, kteří se umístili na čtvrtém a pátém místě. Na třetím místě se umístila rodina Simandlových a druhé místo obsadili Vlkovi (druhý rodinný tým). Velký potlesk patří Tadeáši Svobodovi, který se svojí maminkou obsadil příčku nejvyšší.

Městská knihovna Prachatice velmi děkuje všem soutěžním týmům za nadšení, se kterým do plnění jednotlivých úkolů vstupovali. Hráčům i všem ostatním čtenářům přejeme nádherné léto!

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky