ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Jarní souhry juniorských klarinetistů a Cinku

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Jarní souhry – takový byl název zajímavého a dá se říci unikátního koncertu, který se konal na konci dubna v aule prachatického gymnázia.

      

  

 

 # Úterý 9/5 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Klarinetový soubor Prachatice

Mladí klarinetisté Vít Krbeček, Jakub Novotný a Nella Janutková ze Základní umělecké školy Prachatice společně s Janem Hovorkou a zpěvačkou Petrou Sovovou předvedli prachatickým posluchačům muzicírování širokého a pestrého žánrového zaměření.

Klasická hudba, reprezentovaná jmény Mozart, Händel byla doplněna swingem a filmovými melodiemi a svižnou klarinetovou dixipolkou. Ke slovu se dostala také ukázka z opery Carmen v interpretaci Petry Sovové. A jako hosté vystoupili klarinetistky - studentky SPgŠ a VOŠ Prachatice a zároveň ZUŠ Prachatice Karolína Paclíková a Markéta Příkopová.

Skvělým a profesionálním vystoupením také bývá hudební produkce souboru Cink Střední pedagogické školy Prachatice. Toto hudebně-pěvecké seskupení již třicet let vede Jiří Vopálka. I toto vystoupení dokázalo svými písničkami z oblasti moderního a tradičního folku zcela nadchnout posluchače a zájemce.

Písničky, které soubor vybral, byly jak rytmické, tak mile dojímavé. Studentky prachatické pedagogické školy i zde dokázaly, že v oblasti hudby mají skvělé hudební vedení v osobě Jiřího Vopálky. Závěr koncertu se poté nesl v duchu svižné společné písně Včelín, kdy si s Cinkem zahrál i Klarinerový soubor Junior. Jarní souhry se vyvedly a věříme, že této tradici zůstaneme věrni.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky