ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Akordeonová soutěž: Stříbro pro ZUŠ Prachatice

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Rád bych touto cestou představil celostátní soutěž akordeonových souborů a orchestrů, která se opakovala poprvé po třiadvaceti letech.

      

  

 

 # Čtvrtek 15/6 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Jakub Kadlec - Akordeonový soubor ZUŠ Prachatice

Vše začalo tím, že se sešel u ZUŠ Prachatice Akordeonový soubor. Naložili jsme akordeony a klávesy do auta a vyrazili jsme na soutěž akordeonových souborů a orchestrů do Dobřan u Plzně. Po dvou hodinách cesty jsme dorazili před kulturní dům Káčko, kde jsme hudební náčiní vyložili.

Chvíli jsme čekali, než se nám uvolní šatna a poté jsme do ní přenesli veškeré naše vybavení. Když bylo vše v šatně, následovala generální zkouška a poté zbývala do našeho vystoupení necelá hodina a půl - tu jsme věnovali poslechu skladeb ostatních souborů.

Čas utekl rychle, porota se vrátila z obědové pauzy a přišel čas našeho představení. Vstoupili jsme na pódium, uklonili jsme se a pod vedením Jana Meisla jsme zahráli skladby: Óda na radost, Labutí jezero, Ať žijí duchové úvod, V naší ruině straší, Hajný je lesa pán, píseň Leontýnky a Každý den. Závěrečnou skladbou byla Námořnická.

Uklonili jsme se a odnesli si nástroje. Poté jsme si ještě poslechli další soubory. K pozdnímu obědu jsme si dali výbornou pizzu a následovalo vyhlášení výsledků. Úspěšně jsme se umístili na druhém místě. Poté už jsme si naše vybavení naložili do auta a vyrazili jsme zpět domů do Prachatic.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky