ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Aula gymnázia ve znamení klarinetů a Fontány

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – V aule prachatického gymnázia se před několika dny sešli na jarním koncertu prachatičtí klarinetisté a sbor Fontána z pedagogické školy.

      

  

 

 # Velký pátek 7/4 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 KLARINETOVÝ SOUBOR PRACHATICE

Hudba Klarinetového souboru Prachatice a zpěv pěveckého sboru Fontána SPgŠ Prachatice zpříjemnily předposlední březnový den posluchačům a návštěvníkům společného koncertu těchto dvou prachatických uskupení. Jarní koncert, který se konal v aule prachatického gymnázia, potěšil zcela zaplněný sál tohoto krásného koncertního prostředí.

Klarinetový soubor Prachatice ve stálém složení - Jan Hovorka, Petr Chalupský, Tomáš Janoušek a Vít Neužil - nabídl společně se zpěvačkou Petrou Sovovou pestrý multižánrový program od klasiky až po úpravy legendárních poprockových kapel dvacátého století. Zazněly také novinky souboru, které publikum přivítalo s nadšením.

Koncert byl také krásnou přehlídkou sborové práce a umění pěveckého sboru Fontána, který vede sbormistryně Petra Sovová. Sbor taktéž dokázal přednést publiku široké spektrum žánrových a stylových skladeb a písní. Jako společná skladba obou těles zaznělo Ameno - skladba stylizované skupiny Era.

Sbor ve smíšeném složení nadchl diváky a ti ho odměnili velkým potleskem. Zajímavým zpestřením Jarního koncertu byli domácí hosté. Oblast specifického žánru melodramu byla zastoupena osobou Marcely Haspeklové za klavírního doprovodu Jana Hovorky a zpěvu Petry Sovové. Koncert také obohatilo klarinetové trio studentek SPgŠ Prachatice Karolíny Paclíkové, Markéty Příkopové a učitele Jana Hovorky.

Velký ohlas také sklidilo pěvecké duo Šimona Daniela a Petry Sovové za doprovodu Terezy Hemberové. Sólově se na klarinet představil Vít Neužil se svými swingově a jazzově laděnými skladbami.

Jarní koncert se prostě vyvedl a nadchl nejen publikum a posluchače, ale i účinkující. Hudba spojuje nejen národy, ale i přátele.

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky