ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Lidé a radnice pomohli oblečením lidem na ulici

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Nezisková organizace PREVENT 99 děkuje dárcům za oblečení pro lidi bez domova. V zimě byla solidarita s nimi mimořádná.

      

  

 

 # Čtvrtek 20/4 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY: PREVENT 99   

Teplé bundy, mikiny, tepláky i boty přinesli dárci do Kontaktního centra PREVENT v Prachaticích. Sbírka oblečení pro lidi bez domova, kterou pořádala nezisková organizace PREVENT 99, trvala celou zimu až do jara. O sbírku byl mezi dárci nebývalý zájem.

„Přišlo opravdu hodně lidí a nosili věci kvalitní a potřebné,“ říká vedoucí prachatického kontaktního centra Hana Bauerová. „Největší překvapení byla asi peřina. Nevěděli jsme, jestli o ni klienti projeví zájem, ale rychle našla nového majitele a přinesla velkou radost i užitek,“ dodává.

Poděkování patří také městu Prachatice, které přispělo na nákup ponožek. „Děkujeme panu starostovi a také firmě Pletárna Roučka za pomoc a ochotu při výběru ponožek, které jsme tam díky příspěvku z radnice mohli pro klienty zakoupit,“ uvádí Hana Bauerová s tím, že spodního prádla a ponožek bývá nedostatek po celý rok.

Teplé a čisté oděvy pomohly přečkat zimní měsíce těm, kteří jsou na ulici nebo na samé hranici bezdomovectví. Sociální šatník využívají klienti, kteří jsou v tíživé životní situaci a jsou vděční za každou pomoc, kterou jim kontaktní centrum díky dárcům může nabídnout.

„Klienti přijímají oblečení s povděkem a troufnu si říct, že je právě teplé oblečení od našich dárců často pomohlo ochránit před omrzlinami či dokonce před umrznutím,“ vysvětluje Hana Bauerová a dodává, že velké poděkování patří všem, kteří nebyli lhostejní k osudu lidí bez domova. Jménem klientů chceme všem, kteří se do sbírky zapojili, poděkovat.

Kontaktní centrum PREVENT Prachatice je adiktologické zařízení, které se věnuje problematice závislostí. Služby jsou anonymní a bezplatné. Zařízení provozuje nezisková organizace PREVENT 99.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky