ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Nerudovka sbírala zkušenosti na RS Challenge

VIMPERK/OD ČTENÁŘŮ – Nedávno se naše škola Nerudovka účastnila čtvrtého ročníku soutěže RS Challenge, kterou pro střední školy připravila firma Rohde & Schwarz.

      

  

 

 # Sobota 29/4 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Václav Heinzl – Nerudovka

Znalosti z oboru elektro po dvouleté covidové pauze měli možnost předvést žáci a studenti tří a čtyřletých oborů patnácti středních škol z Jihočeského a Plzeňského kraje. Naší školu reprezentovalo čtyřčlenné družstvo žáků třetího ročníku oboru elektromechanik pro zařízení a přístroje ve složení: Leontýna Černá, Jaroslav Předota, Michal Bujok a Lukáš Müller.

Prohlídka závodu Rohde & Schwarz Vimperk, v níž měli účastníci „sbírat“ součástky, byla zakončena kompletací a zprovozněním osciloskopu na čas. Zástupci Nerudovky využili svých znalostí z praxe, úspěšně sestavili finální výrobek, ale v pomalejším čase než vítězné kvarteto studentů SPŠ Tábor.

Soutěž byla dobrou možností srovnání praktických znalostí žáků a studentů zúčastněných škol oborů elektro. Doufejme, že naši mladí zástupci využijí těchto zkušeností i v dalším nástavbovém studiu či zaměstnání v tomto oboru.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky