ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Červen ve školce Pastelka ve Vlachově Březí

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – V mateřské škole Pastelka si děti v červnu užívaly nejednu zajímavou akci. První z nich byla ukázka práce hasičů místního sboru.

      

  

 

 # Neděle 2/7 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Yveta Smolenová - MŠ Pastelka Vlachovo Březí

Děti si mohly vše osahat a vyzkoušet - viděly záchranu osob, naučily se co dělat při požáru. Největším zážitkem byla pomoc při čištění koupaliště. Další týden je čekala návštěva kravičky Amálky. Na louku u sv. Ducha přijela opravdová živá kráva. Amálka, ale není jako ostatní krávy, které se pasou na louce. Amálka je vycvičená kravička. Děti si ji mohly vodit na vodítku jako pejska. Ukázala, jak umí skákat přes překážky a uklonit se. Děti si zopakovaly i své vědomosti o kravičkách.

Kdo pozná jelena, divoké prase, daňka či ježka? To si děti mohly vyzkoušet na mysliveckém dni. Proběhla ukázka zvuků zvířat, parohů jelenů, srnců a daňků. Podrbat se nechal i lovecký pes. V další části si děti mohly poskládat puzzle a tisknout si obrázky lesních zvířat.

Ve středu 21. června byl v plánu výlet na hrad Helfenburk. Po cestě na hrad musely děti plnit úkoly z pohádkové stezky. Jestli je děti všechny splnily, překontrolovaly víly na hradě. Poslední akcí školního roku pak bylo rozloučení s předškoláky. Letos jich z mateřské školy odchází třiadvacet. Svůj pobyt ve školce zakončili slavnostním šerpováním na plese v sokolovně. Přejeme jim samé jedničky.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky