ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Montessori charitativní Kavárna pro Helenu

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Ve středu 22. března se školní jídelna na prachatické základní škole Národka proměnila na charitativní kavárnu. Zájem o ni byl velký.

      

  

 

 # Úterý 28/3 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Dagmar Kozlová - ZŠ a Montessori MŠ Prachatice

Montessori třída Nirvána a družina 1. a 2. tříd již od pondělí připravovaly lahůdky pro tuto speciální příležitost. Kavárny tohoto druhu již u nás probíhaly a většinou se výtěžek věnoval na dobrou věc. A u toho jsme zůstali i tentokrát. Kavárnu jsme věnovali Heleně Javorské (dlouhodobě nemocné mamince chlapců, kteří chodí do Montessori tříd).

Ve středu se ve čtyři hodiny otevřely dveře kavárny… A pak to začalo! Přišlo mnoho hostů, často celé rodiny, jídelna byla téměř plná. Děti doslova kmitaly a roznášely brownies, palačinky, kafíčko, dýňovou polévku, delikatesní chlebíčky, falešný tatarák nebo třeba smaženou cibuli s dipem.

Hosté byli trpěliví, možná na kávu či dortík čekali trochu déle, brzy došla šlehačka a palačinky byly bez ní, občas chyběly lžičky ke kávě… Nikomu však nechyběla štědrost, úsměv na rtech a chuť pomáhat. Energie kavárny se proměnila v úžasných 31 064 Kč. Celou částku jsme předali Alešovi - Helenčině partnerovi. Peníze budou použity na Heleniny nákladné rehabilitace.

Veliké poděkování patří všem, kteří se na kavárně podíleli – průvodkyním, dětem i hostům. Leckdy i „náhodní kolemjdoucí“, kteří šli kolem cvičné kuchyňky, zcela spontánně ponořili ruce do dřezu nebo se chopili utěrky. Večer, když bylo vše uklizené a unavení jsme se vraceli domů, hřál nás dobrý pocit, že to mělo smysl.

Srdečně vás zveme na zahradní slavnost, kdy oslavíme deset let Montessori v Prachaticích. Již teď plánujeme na 30. května pestrý program – hudba, dobré jídlo i pití, výrobky dětí k prodeji, masáže i kadeřnictví, antikvariát nebo čajovna. Výtěžek ze slavnosti předáme také Heleně. Věříme, že se mnozí mohou inspirovat - i z malé akce může vzniknout velká pomoc. Pokud byste chtěli přispět na transparentní účet, každá pomoc je vítána - 2702474189/2010.

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky