ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Čkyňsko si připomene svého oblíbeného kněze

ČKYŇSKO/Z REDAKČNÍHO @ – Na konci minulého roku náhle zemřel čkyňský farář Jan Janoušek a obec Čkyně proto připravuje vzpomínkovou akci, která ho připomene.

      

  

 

 # Pátek 31/3 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Pavel Pechoušek, Čkyně

Všichni věřící, ale nejen ti, zavzpomínají na našeho dobrého otce Jana, který zesnul záhy poté, kdy ho českobudějovický biskup Vlastimil Kročil jmenoval kanovníkem tamní kapituly. „Biskupství českobudějovické velmi děkuje organizátorům za uspořádání vzpomínkové akce k připomenutí otce Jana Janouška, který byl vynikajícím knězem a dobrým člověkem,“ uvedl Petr Samec, tiskový mluvčí Biskupství českobudějovického.

Akce je součástí festivalu Šumava Litera. Na Jana Janouška bude na pódiu vzpomínat budějovický pomocný biskup a Janouškův přítel Pavel Posád, nový čkyňský duchovní a Janouškův žák Šimon Stančík, čkyňská lékařka Marie Kučerová a dále sestry faráře Janouška. O kulturní program se postará sbor Rosetta pod vedením čkyňského sbormistra a učitele hudby Jaroslava Fafejty.

Páter Jan Janoušek přispěl svým životním osudem také do knihy Tajemství čkyňských lvů, kterou si můžete objednat u autora na e-mailu pavel.pechousek@email.cz. Více informací o knize je na odkazu http://www.prachatickonews.cz/0-zpr/zpr1200.htm

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky