ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Country mánie a country bál rozdávaly radost

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Na pozvání klubu SenSen se sjelo do prachatického Národního domu sedm country tanečních skupin z celé republiky a také všech generací.

      

  

 

 # Neděle 30/4 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY: Zdena Hrůzová   

Mezi tanečníky z jižních Čech byla i taneční skupina z Veselí nad Moravou. Pro více než 160 účastníků se Národní dům změnil díky kulisám v country sallón, indiánský totem a Kolalokova limonáda vytvořila dokonalou iluzi divokého západu.

Setkání přátel country zahájili starosta a poslanec Jan Bauer a poslanec parlamentu České republiky Ondřej Babka, který také nad celou akcí převzal záštitu. Po celou dobu byl také přítomen místostarosta města Jan Kotrba, zastupitel Pavel Hodina, mezi tanečníky se také objevil zastupitel Jiří Machart a mezi tanečníky z Veselí nad Moravou také tančil radní města Pavel Bouda.

   

Country kluby předvedly nejen své zajímavé choreografie, ale také líbivé kostýmy. Country kapela PATROLA z Českých Budějovic nikoho nenechala na pochybách, že patří mezi jihočeskou country špičku. A snad také právě proto se v Národním domě tančilo nejen na hlavním parketu, ale všude, kde bylo místo - například vznikl improvizovaný parket pod schody, předsálí, na balkoně.

Překvapením bylo také vystoupení pana poslance Babky, když byl vyzván, aby si zazpíval s kapelou Patrola country pecku od Michala Tučného. Tanečníky a všechny ostatní návštěvníky potěšila i tombola - "pošleš to dál?", při které si díky sponzorům každý odnášel drobný dárek. Senioři ČR tak opět dokázali uspořádat další zdařilou kulturní akci, která byla určitě důstojným zakončením taneční sezóny v Prachaticích.

  

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky