ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Učitelky se oháněly s úsměvem pilou i vrtačkou

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Na prachatické Dřípatce bylo možné vidět paní učitelky, jak neohroženě vládnou třeba nebozezy a ještě se u toho usmívají.

      

  

 

 # Neděle Zmrtvýchvstání 9/4 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Irena Vacková - vedoucí CEV Dřípatka

A to ve dnech 28. a 29. března, kdy se v našem Centru ekologické výchovy Dřípatka při DDM Prachatice konaly dva semináře nazvané Jak na polytechnické vzdělávání v ZŠ/MŠ. Tři desítky pedagogů (z toho 96,7% žen) se zde seznamovaly s tím, jak je zábavné a v praxi proveditelné pracovat s žáky s nářadím a vyrábět rukodělné výrobky v dílnách nebo i mimo ně s využitím základního vybavení.

Účastníci tkali, tiskli, vrtali, řezali, vyráběli ze starého papíru a hlavně, odcházeli nadšeně s obrovskou zásobou nápadů, které jim poslouží jako inspirace do výuky. Obohatí tak tedy žáky základních škol a děti z mateřských škol napříč jihočeským krajem.

„Mám k semináři jen jednu výtku,“ okomentovala při odjezdu paní Gabriela Kiselicová z MŠ Boršov nad Vltavou, „nestačil nám čas. Takový seminář by měl být na dva dny. Dlouho jsem nebyla na tak skvělém workshopu plném úžasných inspirací. To, co jsme si zde vyzkoušely, rozhodně musím vyrobit i s dětmi. Dokonce i pro ty hyperaktivní tu bylo tolik super nápadů. A atmosféra setkání byla taky skvělá. Pro mě byl workshop za odměnu, odjíždím nabitá, moc děkuji.“

Příjemnou atmosféru po oba dny a průvodce učitelům dělali zkušení lektoři Jiřina Kelymanová, Agáta Kočí a Petr Nagy. Úžasné také je, že semináře byly pro všechny účastníky zdarma, neboť byly podpořeny z projektu Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje III reg.č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/19_078/0018246.

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky