ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Malí čtenáři si ušili v knihovně i vlastní záložky

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Knihovnice prachatické městské knihovny pozvaly v minulých dnech děti do knihovny nejen za knihami, ale tentokrát i za tvořením.

      

  

 

 # Úterý 7/2 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Lucie Jiraňová - Městská knihovna Prachatice

V knihovně nečekají na děti jen knížky, ale paní knihovnice oddělení pro děti a mládež si pro malé návštěvníky připravují také další zajímavé aktivity. Poslední lednový týden se nesl v duchu tvoření. Pro dětské návštěvníky byly připraveny šablony a materiál na výrobu 3D zvířátek z papíru.

Děti měly možnost si vyrobit opici, lva nebo kočičku. Pro velký úspěch se toto tvoření stalo také doplňkovým programem při pololetních prázdninách v knihovně. Tyto jednodenní prázdniny si školáci užili v pátek 3. února a Městská knihovna Prachatice si pro ně připravila program s názvem: Co dokážou tvoje šikovné ruce.

Děti si za pomoci paní knihovnice vyzkoušely práci se šicím strojem. Z pestrobarevných látek si ušily vlastní záložku do knížky. Na dalších stanovištích bylo možné si s vlny vyrobit bambuli a také andělíčka z korálků. Většina dětských návštěvníků byla moc šikovná a v průběhu dopoledne zvládla navštívit všechna tvůrčí stanoviště.

První pololetí roku mají školáci zdárně za sebou a s ním i pololetní prázdniny. Na dveře ale již klepou prázdniny jarní, na které si paní knihovnice připravily pestrý program, ze kterého si jistě vyberou všichni malí kluci i holčičky. Na setkání s nimi se v knihovně moc těšíme!

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky