ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Se školkou jsme se rozloučili, do školy se těšíme

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Předškoláci z prachatické mateřské školy v Krumlovské ulici se přípravě na školu věnovali celý rok, aby si nakonec prošli pasováním na školáky.

      

  

 

 # Pondělí 3 /7 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Za MŠ Krumlovská Ilona Pešková, Lenka Prášková a Dáša Zemková

Chodili plavat, měli zajímavé besedy v dětské knihovně a naučné programy na Dřípatce. Seznámili se s různými pracovními profesemi, zblízka se podívali například na práci čalouníka, výrobu reklamních předmětů nebo do prodejny se stavebninami.

Nevynechali ani hvězdnou oblohu v českobudějovickém Planetáriu, kde se učili vyhledávat nejznámější souhvězdí a vyzkoušeli si simulaci startu kosmické rakety. Při vycházkách do přírody navštívili lom, ZOO koutek, mraveniště nebo koupaliště v Chrobolech. Své nejmilejší maminky pak potěšili jarní besídkou s pirátskou tématikou.

Poslední měsíc se všechny děti těšily na slavnost nazvanou Barevná zahrada, kde měly možnost plnit nejrůznější úkoly, pohrát si a zadovádět i s mladšími kamarády z jiných tříd a v neposlední řadě si společně s rodiči opéci buřty. Samotný odchod z MŠ završili předškoláci na úplném konci měsíce června, kdy je paní učitelky za přítomnosti rodičů pasovali na školáky a popřáli jim co nejlepší vstup do školy. Také pasování se neslo v pirátském duchu.

Věříme, že se „našim dětem“ ve škole bude dařit a že si na svoji bývalou školičku někdy rády vzpomenou.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky