ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Univerzita třetího věku ve Strunkovicích nekončí

STRUNKOVICE/OD ČTENÁŘŮ – Nedávné cvičení s Monikou završilo první strunkovickou univerzitu třetího věku. Na začátku všeho byla ve škole otázka: Co ti důchodci?

      

  

 

 # Středa 7/6 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Markéta Vejvodová – ředitelka ZŠ a MŠ Strunkovice nad Blanicí

Škola má být přece centrem vzdělávání a setkávání všech generací, a tak slovo dalo slovo a z jedné otázky byl najednou celoškolní projekt. Učitelky začaly přemýšlet o svých nových žácích a rychle padaly návrhy předmětů pro dříve narozené.

Z původního názvu Čtvrtek se seniorem se vyloupla Strunkovická univerzita a celý projekt nabral celkem slušnou rychlost - příprava jednotlivých setkání - počínaje plakátky až po zajištění neodmyslitelného občerstvení. Celkem proběhlo pět různě zaměřených setkání a cvičení udělalo tečku za společným zpíváním, vyráběním, anglickým šprechtěním atd.

Byl to zkrátka příjemně prožitý čas babiček-nebabiček, důchodců-nedůchodců i dětí, které se na chvilku staly pedagogickými asistenty učitelek, kterým patří největší poděkování! Po prvním ročníku vždy následuje druhý. Příští rok tedy zase ve Strunkovicích na viděnou!

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky