ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  S Výborem regionů EU i o meziobecní spolupráci

PRACHATICKO/Z REDAKČNÍHO @ – Hned sedm obcí našeho okresu načerpalo nedávno nové zkušenosti o výhodách meziobecní spolupráce. A to ve Zbytinách.

      

  

 

 # Úterý 25/4 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Za organizátory a Výbor regionů EU Robert Zeman

Ve Zbytinách ve čtvrtek 20. dubna úspěšně proběhlo setkání starostů a zastupitelů sousedních obcí. Na základě pozvání starosty Zbytin Josefa Furiše si v průběhu pracovního setkání představitelé Zbytin, Záblatí, Křišťanova, Ktiše, Lenory, Nové Pece a Želnavy vyslechli zkušenosti z meziobecní spolupráce obcí na Horažďovicku, které přednesl dlouholetý praktik, starosta a manažer DSO Horažďovicka Václav Vachuška.

Paní Růžena Štemberková z Jihočeské university zdůraznila výhody a potřebu přeshraniční spolupráce právě pro malé obce a jejich dobrovolná společenství. Já jsem jako člen české delegace do Výboru regionů a frakce ECR setkání moderoval a také samozřejmě představil roli Výboru regionů, Evropské unie a jejich orgánů. Setkání se účastnily, přednášely a představily své organizace také Hanka Lukešová z MAS Šumavsko a Monika Hůrská z MAS Rozkvět.

Lze konstatovat, že setkání mělo smysl, pomohlo utřídit možnosti spolupráce obcí ve venkovském prostředí České republiky. Proto velké poděkování patří Výboru regionů za finanční podporu, kterou toto lokální setkání představitelů obcí podpořilo.

Za organizátory a Výbor regionů EU Robert Zeman

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky