ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  O prázdninách za zvířaty, rovnováhou i luštěním

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Školáci si na přelomu února a března užívali jarních prázdnin a Městská knihovna Prachatice si pro ně jako každý rok připravila bohatý program.

      

  

 

 # Pátek 3/3 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY
Lucie Jiraňová - Městská knihovna Prachatice   

První den knihovnu navštívily paní Vanda a Tereza Bělinovy, které děti seznámily se svoji knížkou Příběhy statečných koní pro statečné děti. Historky, o kterých kniha vypráví, nejsou smyšlené. Sestry Bělinovy jsou chovatelkami koní, věnují se drezuře a všechny příběhy se skutečně staly a vychází z reálného života mezi koňskými kopyty.

V úterý dětští návštěvníci společně s Objeváriem objevovali svět rovnováhy. Zahráli si balanční hry a dozvěděli se také, že rovnováhu je třeba udržovat ve všech oblastech lidského života – například také při práci a odpočinku. Největší úspěch měla výroba dvou druhů balančních figurek, které si děti originálně nazdobily a po obou stranách vyvážily kovovými matičkami.

Středeční program má každý rok velký úspěch. Paní lektorka ze ZOO Hluboká nad Vltavou přivezla prachatickým malým návštěvníkům ukázat některé zvířecí obyvatele ZOO – strašilku, krajtu a želvu. Zejména hadí návštěvník budil v dětech rozličné emoce. V průběhu dopoledne se děti dozvěděly o těchto zvířátkách mnoho zajímavostí a čas zbyl také na velké množství zvídavých dotazů. Děkujeme také všem dětským návštěvníkům, které pro zvířátka donesli různé zvířecí pamlsky.

Ve čtvrtek přijel z Volar do Prachatic spisovatel a nadšený železničář pan Roman Kozák. Seznámil děti se svými pohádkovými knížkami o šumavské lokálce a po celé dopoledne děti bavil zajímavými a vtipnými historkami z železničářského prostředí. Malí fandové železnic se dozvěděli, jakým vlakům se říkalo papoušek, rosnička nebo Karkulka a poslechli si vyprávění o cestě cirkusu Kludský po železnici do Volar. Také si vyzkoušeli v praxi, jak se dříve vypravoval vlak a všichni společně si zazpívali hymnu Stifterova pošumavského železničního spolku.

V pátek čekala na malé návštěvníky na oddělení pro děti a mládež dětská hra Jarní stezka. Na různých stanovištích děti plnily těžké i méně náročné úkoly a za správně vyluštěnou tajenku si každý odnesl domů malou odměnu. Větší děti si vyzkoušely svůj důvtip při hledání knihovnické kešky a pro všechny návštěvníky bylo připraveno také velké množství stolních her.

Jarní prázdniny utekly jako voda. Děkujeme všem dětem, které si do svého prázdninového programu zahrnuly také návštěvu Městské knihovny Prachatice. Díky všem sympatickým dětským návštěvníkům byly prázdniny v knihovně moc prima!

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky