ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Jarní hravou Stezkou i přes nepříznivé počasí

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Jarní hravá Stezka v areálu školy Zlatá stezka byla určena pro předškoláky. Čekala na ně spousta zábavy, didaktických her i jarní tvoření.

      

  

 

 # Středa 29/3 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Olga Turková – ZŠ Zlatá stezka 240, Prachatice

Přestože počasí za okny připomínalo v úterý 28. března spíše příchod zimy, naše předškoláčky a jejich rodiče to v žádném případě neodradilo a společně k nám přišli přivítat jaro. Jako vždy se Jarní hravá Stezka nesla v duchu zážitkových, pohybových a didaktických her a bylo opravdu z čeho vybírat.

Naši budoucí prvňáčci si na interaktivním stanovišti mohli vyzkoušet programování Beebotů, jednoduché hry na tabletu nebo potrápit své hlavičky u logické hry Logico Piccolo, která skvěle kombinuje dětskou pozornost, trpělivost a koncentraci. Ve tvořivé dílničce si děti vybarvovaly sádrové odlitky, omalovánky s jarními květinami a skládaly puzzle s jarními motivy.

Dále mohli návštěvníci vnímat jaro všemi smysly - to byla ochutnávka naklíčených mungo fazolí, předškoláčci si mohli vyzkoušet, jestli podle vůně poznají různé druhy bylinek, nebo si mohli zahrát kytičkové pexeso.

Velký zájem byl také o 3D brýle, které byly plné poučných filmečků z přírody, a o zcela nové přenosné mikroskopy Q-scope. Předložené exponáty je možno těmito mikroskopy nejen detailně prozkoumat, ale především je díky integrovanému fotoaparátu vyfotit a následně vytisknout. Celá odpolední akce se nesla v přátelské a pohodové atmosféře a odměnou všem byly spokojené dětské úsměvy.

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky