ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Sportovní liga seniorů zavítala do Prachatic

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – V prachatické sportovní hale na městském stadionu proběhla na začátku týdne další část Sportovní ligy seniorů Jihočeského kraje.

      

  

 

 # Pátek 5/5 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY: Hana Rabenhauptová   

Ligu organizuje Krajská rada seniorů Jihočeského kraje, Jihočeská krajská organizace ČUS a za město Prachatice Senioři ČR - MO Prachatice v čele se Zdenou Hrůzovou. Záštitu nad akcí převzala náměstkyně hejtmana Lucie Kozlová a podpořit sportovce přišel i místostarosta Jan Kotrba. Soutěžení řídil za Jihočeskou krajskou organizaci ČUS předseda Zdeněk Krátký se svým týmem a všechny účastníky pozdravila také Milada Mašková za Krajskou radu seniorů Jihočeského kraje.

Zahájení ligy se uskutečnilo loni 21. června ve sportovní hale v Hrdějovicích, kde se bude letos konat také ukončení ligy 2022/2023. Soutěží se v pěti disciplínách: hod na koš, běh s míčkem na tenisové raketě, střelba na branku florbalovou holí, hod kroužkem a hodu šipkami.

V Prachaticích se zapojilo do pěti disciplín kolem stovky soutěžících a podporovatelů například z Domova seniorů Mistra Křišťana, Domova pro seniory Pohoda Netolice, byli tu senioři z Vlachova Březí i Prachatic (KC Na půdě, Senioři ČR, Baráčníci, ale třeba i turisté a členové dalších spolků ale také turisti a další zastoupení spolků).

Ocenění se dočkali nejlepší tři senioři v každé disciplíně. Nejlepší z nich dostali i poháry a ostatní pamětní medaile a svačinu. Z Prachatických obdržela pohár Jarka Ženíšková z klubu prachatických turistů. Gratulujeme a držíme palce 12. května všem sportovcům, prachatickým obzvlášť.

Závěrečný turnaj sezóny 2022/2023 se uskuteční 12. května ve Sportovní hale v Hrdějovicích, kam budou pozváni senioři s nejlepšími výsledky ze všech měst, kde již turnaje proběhly. Na začátku i na závěr zaznělo zvučné: Sportu zdar! Od místostarosty města Jana Kotrby a od všech účastníků v odpověď: Nazdar!

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky