ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Nirvána z Národky pracovala na projektu Place

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Se třídou Nirvánou při ZŠ a Montessori MŠ Prachatice jsme necelé dva roky pracovali na projektu Place od organizace SEVER.

      

  

 

 # Pondělí 15/5 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Iva Zíková - ZŠ a Montessori MŠ Prachatice, Národní

Plnili jsme různé výzvy, které vedly ke zvýšené pozornosti a citlivosti k našemu nejbližšímu okolí. Fotografovali jsme detaily v přírodě, naslouchali zvukům a zaznamenávali je, mapovali jsme okolí školy a přemýšleli jsme, jakou aktivitou bychom mohli přispět ke zkvalitnění místa, kde žijeme.

Inspiraci nám přinesla beseda s odborníkem přes mokřady. Zaujala nás voda v krajině a začali jsme pátrat po prameništích a zdrojích vody v blízkém okolí školy. Na základě mapy jsme je vyhledávali. U malého potůčku nad přehradou jsme se zastavili a čistili jej od odpadků a jiných „pokladů“. Vracíme se na toto místo často a moc rádi.

Projekt jsme prezentovali v Praze na půdě Univerzity Karlovy. Nová zkušenost, vystoupit v akademickém prostředí, stála za to a pozitivní zpětná vazba dodala chuť pracovat dále na smysluplných projektech týkajících se nejen životního prostředí.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky