ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Děti a senioři se společně smáli a vyprávěli si

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Ve spolupráci s organizací Mezi námi se prachatická Mateřská škola Česká zapojila do projektu s názvem Mezigenerační setkání a vyrazila za seniory.

      

  

 

 # Čtvrtek 19/1 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Marika Šmajclová, MŠ Česká a Petra Seberová, DS Mistra Křišťana  

Díky těmto programům se potkávají ti, mezi nimiž je věkový rozdíl třeba i více než 90 let života. Předškolní děti z Mateřské školy Česká navštívily babičky a dědečky v Domově seniorů Mistra Křišťana Prachatice. Setkání se uskutečnilo po delší vánoční odmlce. Přivítání mezi dětmi a seniory bylo velmi radostné a láskyplné. Nechybělo ani podání ruky a vzájemné představení se.

Mezigenerační setkání jako obvykle začalo zpěvem písně Kdyby byl Bavorov. Následovalo několik písní se zimní tématikou. V jídelně domova seniorů zaznívaly krásné tóny houslí, na které hrála paní učitelka Zdeňka Marková. Paní učitelka Lenka Cháberová toto setkání doprovázela uměleckým přednesem.

Dopolední program byl v režii aktivizačních pracovnic z domova seniorů, Lenky Zemanové a Petry Seberové. Setkání bylo zaměřené na téma: zima a krmení ptactva. Senioři dětem předali své drahocenné zkušenosti z oblasti krmení ptactva. Nezapomněli ani zavzpomínat a povyprávět o tom, jak zimu prožívali oni, když byli děti. Společně si vyprávěli a smáli se. Děti a senioři společně přichystali krmení pro ptáčky v podobě šišek a ozdobných kartonů, které se potřely sádlem a posypaly se krmením pro ptáky. Společné dílo se velmi vydařilo.

Těšíme se, až zhotovené dobroty pro ptáčky budeme moci rozmístit po zahradě domova seniorů a budeme jej pozorovat a poznávat.

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky