ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Květen vedl na Skalce za maminkami i hvězdami

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Květen byl v prachatické školce na Skalce letos hodně pestrý. Začal s maminkami, vedl za zvířátky i různými povoláními až do planetária.

      

  

 

 # Pondělí 12/6 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 TEXT: Eva Čapková, FOTO: Kolektiv učitelek MŠ Skalka

Květen je měsíc ve znamení Dne matek. I tak se dělo i u nás v mateřské škole na Skalce. Zahájili jsme pečlivé přípravy, abychom společně s rodiči, babičkami, dědečky, sestrami i brášky mohli tento svátek oslavit. Děti se pilně učily básničky i písničky, vyrobily přáníčko nebo drobný dárek pro maminku. Programu naší besídky ke Dni matek se meze nekladly. Dokonce došlo i na společný taneček s rodiči. Dětem se vystoupení pro rodiče moc povedlo, a doufáme, že se líbilo i ostatním zúčastněným.

Děti v 1. a 2. třídě si vyrazily na delší procházku. Je vidět, že už nejsou žádná „mrňata“ a zvládly dojít i do hospicové zahrady, kde mohly vidět různá zvířátka, od různých ptáčků po veverky Čiperky. Ani na zahradě školky děti nelenily a s pomocí paní učitelky si zasázely hrášek a fazole. O vše se nadále s velkou pílí starají. Snad budou mít bohatou úrodu.

Děti byly také prozkoumat různá povolání - navštívily místního zelináře, autoservis nebo také kadeřnictví. Na průzkum různých povolání se vydaly i děti ze 3. třídy. Ty byly navštívit kadeřnici a truhlářství, kde si také mohli vyzkoušet opracovat např. dřevo.

Měsíc květen jsme zakončili výletem do Planetária. Viděli jsme pohádku o Rákosníčkovi a pak jsme měli možnost se seznámit s různými souhvězdími a ukázali si, jak a kde je na noční obloze najít. Paní v planetáriu nám ukázala i jak ve vesmíru svítí naše planeta, a dokonce jak svítí i město České Budějovice. Také jsme měli možnost proletět se raketou. No řekněte, komu se tohle poštěstí.

V květnu jsme také s předškoláky zahájili plavecký kurz. Na plavání chodíme každý čtvrtek. Byly jsme též na pravidelné návštěvě v knihovně, kde jsme se tentokrát seznámili s knihami o Vodnících. V následujících týdnech nás čeká dětský den, a rozloučení s předškoláky a pak už se jen společně budeme těšit na prázdniny.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky