ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Nerudovka vzala studenty do jaderné elektrárny

VIMPERK/Z REDAKČNÍHO @ – Třeťáci, kteří na Nerudovce studují elektro obory, vyrazili díky své škole na zajímavou prohlídku jaderné elektrárny u Temelína.

      

  

 

 # Sobota 1/4 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Šárka Žáková, Nerudovka - odborný referent

V pondělí 20. března vyrazili naši žáci ze třetího ročníku oboru Elektromechanik pro zařízení a přístroje a ze čtvrtého ročníku Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení na prohlídku Jaderné elektrárny Temelín.

Žáci navštívili muzeum elektrárny s názvem Elektrárna, krajina, lidé. V místním kinosále zhlédli ve 3D virtuální prohlídku celého objektu i z ptačí perspektivy. Poté následovala prohlídka strojovny s turbínou a generátory, kam si běžně nikdo nedostane.

Procházelo se přísnou bezpečnostní kontrolou při vstupu i výstupu. Měřila se i míra radiace každého zúčastněného. Na konci prohlídky čekala na žáky simulační řídicí stanice. Celá akce trvala dvě a půl hodiny, žáci byli rozděleni do tří skupin a každá měla svého průvodce.

Žáky nejvíce zaujala projekce ve 3D kině, prohlídka turbíny a generátoru a možnost stát v blízkosti 155 m vysokých chladících věží. Pro žáky velmi zajímavá prohlídka a prima den strávený mimo školu.

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky