zprávy - foto - od čtenářů - INZERCE - redakce - CENÍK  

 
  Prachatická knihovna úspěšně zakončila mezinárodní projekt

PRACHATICE - 6/12 2022 - 19:35 – Městská knihovna Prachatice byla již podruhé zapojena do mezinárodního programu Erasmus+ zaměřeného na vzdělávání seniorů.

      

   Hana Mrázová, ředitelka MěK Prachatice

   Martina Kindlmanová, koordinátorka projektu

  

V srpnu 2021 studenti ve věkové kategorii 65+ zdokonalovali své digitální kompetence v litevské knihovně v Ignalině. Poté následovalo mezinárodní setkání v Prachaticích, kde se studenti i knihovníci věnovali zlepšování svých psychosociálních dovedností, což umožnilo lépe čelit dopadům izolace způsobené pandemií COVID-19. Do třetice se na jaře letošního roku účastníci projektu věnovali metodám „storytellingu“ ve slovinském Šmarjepri Jelšah.

Součástí projektu byly také pravidelné schůzky studentů-seniorů, při kterých mimo jiné pracovali na příbězích, které nyní vycházejí ve čtyřjazyčném bookletu a který obsahuje tři lidové příběhy z Čech, tři z Litvy a tři ze Slovinska. Tyto příběhy byly v rámci projektu ztvárněny nejen slovem, ale i ilustracemi, které vznikly během soutěže, které se mohl účastnit kdokoli starší 60 let. Za odborné spolupráce pana Václava Maliny byly tři nejlepší příběhy natočeny. Všech devět příběhů je možné shlédnout na Youtube kanálu Knihovny Šmarjepri Jelšah. (https://www.youtube.com/@knjiznicasmarje)

Právě ve slovinském Šmarjepri Jelšah se minulý týden konala závěrečná konference a vernisáž vítězných ilustrací. Večerem plným příběhů, písní a upřímných slov jsme tak zakončili dvouletý mezinárodní projekt Erasmus+ Příběhy dělají život lepším. Celý večer se nesl v přátelském duchu a byl důstojným zakončením našeho dvouletého snažení. Věříme, že právě dokončený projekt je jen začátkem dlouhého přátelství mezi našimi knihovnami.

 
 

OD ČTENÁŘŮ

 
     
 

Staroprachatští hasiči vybavili svou klubovnu a vyjeli na soutěže

Dvojnásobní zlatí laureáti v zahraničí jsou prachatičtí klarinetisté

Partnerství škol v Borových Ladech a Altreichenau obnoveno

OBRAZEM: V Paraplíčku se putovalo z pohádky do pohádky

Děti z Krumlovské vyrazily do galerie na nádherné ilustrace

OBRAZEM: Jak pokračuje podzim ve strunkovické školce?

OBRAZEM: Jak pokračuje podzim ve strunkovické školce?

OBRAZEM: Svátek svatého Martina v nebahovské školce svítil

Podzimní koncert prachatických klarinetistů se letos vydařil

 
 

 

 

 
 

Od roku 2005, Vydavatel a redakce prachatickoNEWS.CZ, Všeobecné smluvní podmínky, Všechna práva vyhrazena