ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Nový rok začal Skalce s knihovnou a Dřípatkou

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Tak jsme se u nás v mateřské škole na Skalce po Novém roce vrátili do školky. Hned v prvním týdnu nás čekala návštěva prachatické knihovny.

      

  

 

 # Čtvrtek 2/2 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Eva Čapková, MŠ Skalka

Připraveno tu pro nás bylo napínavé vyprávění a hledání malovaných kamínků, které tam byly poschovávané. Na některých byly namalované pohádkové postavy (Ferda Mravenec, Krteček a další) a na dalších části města.

Poté, co děti našly všechny kamínky, z nich měly za úkol sestavit město. A nakonec si každý z nich na chvilku vyzkoušel kostým Berušky a Ferdy Mravence.

Následující týden jsme se vydali na Dřípatku. I tam na nás čekal bohatý program. Tentokrát jsme šli za sýkorkou a jejími kamarády. Měli jsme možnost se seznámit s různými druhy ptáků, kteří navštěvují naše krmítka. Také jsme se dozvěděli, jak se líhne ptačí mláďátko.

Seznámili jsme však se i s hnízdy, které si ptáčkové staví. Kromě her, které jsme si společně zahráli, jsme si také poslechli ptačí zpěv a nakonec jsme si vymalovali obrázek sýkorky, a nalepili ji na bříško vše to, co jí.

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky