ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Děti ze Skalky doputovaly červnem k prázdninám

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – Poslední měsíc před prázdninami přinesl v mateřské škole na Skalce v Prachaticích mimo jiné i setkání s ptáky a pasování na školáky.

      

  

 

 # Čtvrtek 22/6 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Eva Čapková, MŠ Skalka – Prachatice   

Červen jsme zahájili dětským dnem. Předškoláci byli ráno na plaveckém výcviku, a po plavání se k nám přidali na Den dětí pořádáním Domem dětí a mládeže v Prachaticích. Děti si krom skákacích hradů, připravenými stanovišti mohly prohlédnout i vozy IZS.

Odpoledne nás čekal dětský den v mateřské škole. Vydali jsme se na cestu za duhou. Cestou jsme potkali sluníčko a mráček a spoustu barevných zvířátek. U každého z nich nás čekal úkol, se kterým jsme si hravě všichni poradili. Na závěr jsme se občerstvili nanukem. Po náročném dni zasloužená odměna.

V pátek 2. června jsme měli možnost se seznámit s různými dravci. Měli jsme možnost vidět výra a orla. Ptáci byli ochočeni, takže jsme si je mohli i pohladit. A protože se blíží konec školního roku, nemohli jsme ani letos opomenout zakončit ho rozloučením s našimi předškoláky.

V pondělí 5. června jsme podnikli výlet vlakem na Mravenčí stezku. Z počátku to vypadalo, že nám nebude přát počasí, ale nakonec padlo jen pár kapek a pláštěnky jsme vůbec nepotřebovali. Stezku jsme prošli celou. Vyzkoušeli si mravenčí telefon, lézt jako pavouk po sítích, přejít jezírko suchou nohou i si na konci odpočinout v sítích, či se jen zrelaxovat na houpačkách. Nazpátek jsme došli do školy pěšky. Je vidět, že už jsme velké děti. Vždyť už nás škola, přeci volá.

V úterý 6. června jsme malovali křídami před budovou MŠ a další den jsme vyrazili na dopravní hřiště v Prachaticích. Každý z nás měl možnost si vypůjčit koloběžku či odrážedlo a mohli jsme si vyzkoušet, jak se opravdu jezdí po silnici. Někteří zjistili, že to není vůbec jednoduché. Někdo si hrál i na chodce.

Ve čtvrtek v tomto týdnu jsme byli opět na plaveckém výcviku a potom jsme se vypravili podívat se na Tatran. Pak už nás čekalo, jen závěrečné rozloučení s předškoláky a školkou formou vystoupení pro rodiče. Školka už nám mává, mává tak by se dalo rozloučení s našimi předškoláky nazvat.

Děti si s paní učitelkami připravily krátké vystoupení, kde nechyběly písně, básně ani tanec na vážnou hudbu. Po vystoupení našich předškoláků následovalo předávání pamětní knihy a pasování na školáky. - Takže naši milý předškoláci, přejeme Vám úspěšný start ve škole, hodně úspěchů, kamarádů a samé jedničky. A v novém školním roce se budeme těšit na nově příchozí dětičky.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky