ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Od vajíčkovníku přes baráčníky až na divadlo

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Kam všude vedl děti z mateřské školy na Skalce březnový program? Mimo jiné i k zápisu nanečisto, do knihovny a na vítání občánků.

      

  

 

 # Sobota 1/4 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Eva Čapková a kolektiv učitelek MŠ SKALKA 

Březen - první měsíc jara, na které se mnozí z nás jistě velmi těšili. Zimní počasí se pomalu ale jistě mění na jarní a přesto, že se nám sluníčko nechce moc ukazovat, dokázali jsme si tento měsíc v mateřské škole Skala hezky zpříjemnit.

Vše začalo v den, kdy nám před školkou vyrostl Vajíčkovník. Ale vyrostl bez vajíček. A protože máme velmi šikovné děti, tak ten, kdo chtěl, nám na něj mohl doma s maminkou či tatínkem vajíčko vyrobit, popřípadě namalovat. A tak se nám pomalu ale jistě Vajíčkovník začal plnit. V půlce měsíce jsme navštívili knihovnu s tématem Putování za řemesly. Děti měly možnost poznávat různá řemesla a zahrát si pantomimu, aby odhalily, o jaké povolání se jedná. Tato zábavná a interaktivní aktivita pomohla dětem rozvíjet své myšlení a fantazii.

Další den, měly děti možnost vidět divadelní představení s názvem Jak skřítek zaspal jaro. Děti si užily pohádkové představení a mnozí si možná uvědomily, jak je důležité být na určitém místě včas. Ve čtvrtek 23. března se vydaly děti z první a druhé třídy na návštěvu do Prachatického muzea loutky a cirkusu, kde viděly ukázky velikonoční výzdoby. Děti se dozvěděly mnoho informací o tradicích a zvyklostech, které jsou spojené s velikonočním obdobím.

V úterý 28. března se v naší školce tradičně konala takzvaná Cestička neboli zápis na nečisto. Předškoláci spolu s rodiči se zúčastnili této aktivity, kde si mohli vyzkoušet, co je čeká při skutečném zápisu. Děti se učily tvary, zavazovaly si tkaničky u bot, vypracovávaly různé pracovní listy a kreslily postavy. Děti také poznávaly pohádky a pak se je snažily převyprávět.

Ve čtvrtek 30. března děti navštívily chalupu baráčníků, kde se dozvěděly něco o tradicích a zvyklostech, které tito lidé stále dodržují. Přišel i místostarosta města Prachatice. Ten dětem ukázal, jak se používá pomlázka. A při jaké příležitosti. Děti si vyrobily zajíce z kelímku a malovaly omalovánky. Návštěvu zakončily u májky s panem starostou uprostřed.

Tento měsíc jsme zakončili vítáním občánků. Děti měly připravené vystoupení s několika básničkami a písničkami, kterými přivítaly nově narozené občánky města a poděkovaly jim za to, že se narodili právě v našem městě. Byl to krásný závěr měsíce plného zážitků a nových poznání pro naše nejmenší.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky