ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Prachatičtí hasiči ukázali dětem, jak je malovat

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Děti z prachatické mateřské školy v České ulici zamířily k profesionálním hasičům. Hledaly tu přitom nejen inspiraci, ale i poznání.

      

  

 

 # Neděle 12/2 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Marika Šmajclová – učitelka, MŠ Česká

 Martina Lišková - asistentka pedagoga, MŠ Česká

Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje vyhlásil soutěž nazvanou: Požární ochrana očima dětí a mládeže. To se nám ve školce velmi hodilo, neboť jsme si povídali o rozmanitostech jednotlivých povolání. A pro nás to byla velká příležitost, jak se dostat na návštěvu k hasičům v Prachaticích.

S velkým nadšením pro dobrodružství jsme kontaktovali místní hasiče, kteří nám velmi ochotně umožnili prohlídku v jejich hasičské stanici. Již u vrátnice nás čekal usměvavý hasič, který nás vřele přivítal a dovedl nás do garáže, kde jsme viděli hasiče v plném proudu práce.

Mohli jsme si tak všimnout, že když zrovna hasiči nejsou na výjezdu, mají spousty práce na stanici, kde se starají o údržbu aut, hasičské stanice a mnoho dalšího. V garáži se nás ujal hasič Karel Pojsl, který dětem předal zábavnou, poučnou a zajímavou formou mnoho informací o povolání hasiče. Po celou dobu mu byl k ruce i hasič František Šmajcl, který názorně předvedl protichemický oblek.

Děti byly natěšené. Hádaly, co je asi bude čekat, neboť viděly všechny možné pomůcky. Nejvíce je zaujala výstroj, která při plné výbavě váží 30 kg. Došlo i na detailní prohlídku hasičského auta, které v sobě skrývá mnoho důležitých předmětů pro záchranu lidí. Na závěr si děti mohly vylézt do hasičského auta.

Prožili jsme dobrodružné dopoledne a je možné, že se mezi dětmi najdou i budoucí hasiči/hasičky. Moc děkujeme všem hasičům ze směny A za jejich čas a ochotu. Nyní se pustíme do výtvarného ztvárnění, tak abychom se mohli zapojit do zmíněné soutěže. Držte nám palce, abychom jsme se umístili.

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky