ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Česká píseň změnila předsedu a také hodnotila

PRACHATICE/OD ČTENÁŘŮ – Tak jako každý rok se před několika dny sešli členové smíšeného pěveckého sboru Česká píseň na výroční schůzi, aby rekapitulovali.

      

  

 

 # Neděle 19/3 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Jaroslav Černý - emeritní předseda České písně

A bylo co hodnotit. Dle statistiky sopranistky Libuše Dortové bylo uskutečněno 24 koncertů. Tradičních, ale i premiérových. Mezi ně patřila například i dvě vystoupení v krojích v Lenoře při letním Pečení chleba. Na 41 zkouškách byla průměrná účast 29 členů, což není zanedbatelné množství. Velmi zdařilý byl i slavnostní koncert společně s Pošumavskou komorní filharmonií v aule gymnázia k životnímu jubileu dirigenta PKF Karla Haymanna.

Ve zprávě o hospodaření ekonomky Věry Čunátové byl vyčíslen i příspěvek na činnost ze strany prachatické radnice. - Program v letošním roce je pak koncipován v intencích let minulých s tradičním vyvrcholením na závěr roku. Samostatné vánoční koncerty a Rybovky společně s PKF jsou vždy třešničkou na dortu celoročního snažení. Letní zahraniční soustředění se v letošním roce uskuteční začátkem prázdnin v chorvatské Poreči.

Nedílnou součástí těchto našich schůzí je i poděkování členům, kteří se v uplynulém roce dožili významného životního jubilea. Zasloužilý potlesk zazněl i na adresu Petra Tesárka, který od května nahradil naší mladou sbormistryni Marcelu Pehelovou.

Změnili jsme také předsedu – moje maličkost předala tuto funkci a nově ji bude vykonávat nově zvolená předsedkyně Miroslava Tomášková. Se slzou v oku tuto funkci přijala a my ostatní jsme jí slíbili, že jí v tom nenecháme.

Staří odcházejí, mladí přicházejí :-)

Nový sbormistr Petr Tesárek.

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky