ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Žilina ukázala Prachatickým, jak učí první pomoc

PRACHATICE/Z REDAKČNÍHO @ – Český Červený kříž Prachatice vyrazil nedávno na zkušenou do světa. A na Slovensku viděl skvělé simulačně vzdělávací centrum.

      

  

 

 # Neděle 16/4 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Zuzana Pelikánová - Český Červený kříž Prachatice

Díky partnerství s MAS Šumavsko, z. s. a podpoře ESF prostřednictvím Operačního programu Výzkum, vývoj, vzdělávání a státního rozpočtu ČR navštívily členky ČČK z Prachatic a Jindřichova Hradce v rámci sdílení zkušeností SimEdu - Simulačno-edukačné centrum Územného spolku Slovenského Červeného kříže v Žilině.

Kolegové v sídle jejich územního spolku vybudovali vzdělávací centrum, které maximálně využívá učení prožitkem. Pro modelové situace během kurzů první pomoci tak mají přímo v budově připravená stanoviště zaměřená na autonehodu i s automobilem, úraz elektrickým proudem, první pomoc u kojence a spoustu jiných, včetně cvičné kuchyňky a věrné napodobeniny vozu záchranné služby.

Součástí je i videopřenos a možnost nahrávání průběhu modelových situací, které pak mohou lektoři spolu s účastníky kurzů vyhodnocovat.
První pomoc je zde ale všudypřítomná. Ano, také tam, kam i císařpán chodí pěšky :) Moc děkujeme kolegům za vřelé přijetí, skvělou kávu, úžasné prostředí a mnoho inspirace pro naši činnost.

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky