ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Národka pasovala své montessori předškoláky

ČTENÁŘI ČTENÁŘŮM – S koncem školního roku přišel i u nás v montessori mateřské škole a klubu při základní škole Národní čas na pasování budoucích školaček a školáků.

      

  

 

 # Sobota 1/7 2023 – Z REDAKČNÍ POŠTY

 Průvodkyně nultého trojročí Petra, Růženka, Terka a Monča

Pasování jsme si všichni moc užili na naší krásné zahradě, kde na děti čekala stezka předškoláckých dovedností. Všichni, které a kteří budou od září chodit do školy, prošli touto stezkou, kde na ně na každém stanovišti čekaly mladší děti, aby u nich tuto dovednost zvládli.

Na děti čekalo testování smyslů na smyslovém chodníčku, trénink trpělivosti při zavazování tkaniček na kličku, zkouška míření a přesnosti, počítání, zavazování pevných uzlů, chůze na chůdách, rychlý běh, pružnost s obručí, spolupráce s někým mladším při společné chůzi kolem kopce.

Také na ně čekal nelehký úkol, zkusit si udělat legraci sám ze sebe. Na závěr zbývalo jen podepsání na zápisovou listinu. Při pasování ještě otestovali vlastní lechtivost a otužilost a pak už jen gratulace a malý dárek jako vzpomínku na společně strávený čas. Oslavu pasování jsme zakončili skvělou svačinkou - vlastnoručně vyrobenými ovocnými nanuky.

Letos od nás odchází do školy dvanáct chlapů a dívek, většina z nich míří do prvního trojročí v Montessori Prachatice, kam už se všichni moc těší. Nejdou do neznámého prostředí, od začátku druhého pololetí pravidelně navštěvovali třídy Čtyřlístku, Kulíšků i Vlčat, kde se zapojovali do běžné práce ve třídách a mohli tak otestovat své dovednosti, které získali v montessori nultém trojročí.

Moc všem našim budoucím školačkám a školákům přejeme, ať ve škole najdou vše, co je zajímá, ať je neopouští chuť poznávat a objevovat, v budoucnu dokážou vše, o čem sní a nebude jim lhostejný osud celé naší planety.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky