-

 
  Zahradou zámku Kratochvíle se prohání Světáci

FOTOREPORTÁŽ – Už dvaatřicáté divadelní léto na Kratochvíli nabízí v podání netolických ochotníků komedii Světáci podle filmu režiséra Zdeňka Podskalského z 60. let.

      
  Slavnosti byly menší, střídmější i historičtější

FOTOREPORTÁŽ a GLOSA – Přijel hejtman, vrátila se Beltina, švýcarští bubeníci i italští praporečníci a nově tu zněla francouzská kapela. I o tom byly letos Slavnosti Zlaté stezky.

      

  

  Prachatická výstava módy měla virtuosní start

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Novou výstavu dámské módy z doby nošení honzíků, neboli turnýr, přijel do Prachatic zahájit houslový virtuos Jaroslav Svěcený.

      
  Netolice zažily velké kroužkování čapích mláďat

NETOLICE/FOTOREPORTÁŽ – Je čas kroužkování čápat a jedním z míst, kde se konalo asi největší letošní jihočeské kroužkování, byly minulý týden Netolice. Vylíhlo se jich tu hned pět.

      
  Trampská muzika lákala vzdor dešti až do noci

NETOLICE/FOTOREPORTÁŽ – Trempové vydrží všechno. Ukázal to netolický Memoriál Tonyho Hořínka. Ten opět přinesl trampskou, country a folkovou hudbu, ale i déšť.

      
  Fotoohlédnutí za dětskými dny Zbytin a Volar

VOLARSKO/FOTOREPORTÁŽ – Transformers, helikoptéra, airsoftová střelnice, neuvěřitelné množství úkolů, soutěží a k tomu i tanec a velká pohoda na sluníčku.

      
  Velkoborská pouť vedla opět k lesnímu prameni

VELKÝ BOR/FOTOREPORTÁŽ – Letošní pouti ve Velkém Boru u Strunkovic nad Blanicí přálo krásné počasí. A tak byla účast velká a nálada pospolitá i duchovní.

      
  Plamen v Budilově pro Vitějovice a Svatou Maří

BUDILOV/FOTOREPORTÁŽ – Družstva mladších a starších dětí sborů dobrovolných hasičů okresu Prachatice se v sobotu sjela do Budilova na jarní kolo hry Plamen.

      
  Druhý Festival Zuška otevřená lákal do Parkánu

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Prachatická základní umělecká škola už podruhé připravila Festival Zuška otevřená a znovu se tím zapojila do asi největší české hudební akce ZUŠ Open.

      
  Počasí přineslo do Netolic na jarmark pohodu

NETOLICE/FOTOREPORTÁŽ – Netolice za sebou mají jubilejní patnáctý ročník svého řemeslného jarmarku na Linecké stezce. Koupal se ve slunečném počasí.

      
  Muzejní noc letos oslovila všech pět smyslů

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Prachatické muzeum o muzejní noci představilo řemesla staré Šumavy a také se věnovalo česko-německým vztahům na Prachaticku.

      
  Na Majálesu táhli nejvíc Pokáč, Mňága a Koller

VIMPERK/FOTO – Největší hudební akce našeho okresu – Majáles Vimperk – za sebou má sedmý ročník. Nový rekord návštěvnosti sice nepřinesl, ale i tak se vydařil.

      
  Lokálka údolím Volyňky slavila 130 let provozu

VIMPERK/FOTOREPORTÁŽ – Železniční nádraží ve Vimperku hostilo v sobotu velkou oslavu. Trať, která sem vede údolím Volyňky ze Strakonic, má kulaté výročí.

      
  Pohádková cesta vedla lesním hřištěm za klauny

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Báječný nápad domu dětí a mládeže na pohádkovou akci pro děti na lesním hřišti u Lázní sv. Markéty fungoval báječně i letos.

      
  Branná výchova opět žila na městském stadionu

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Prachatický městský stadion hostil brannou soutěž žáků druhého stupně. Konala se v rámci přípravy občanů k obraně státu.

      
  Premiéru vimperských trhů ani Servác nezkazil

VIMPERK/FOTOREPORTÁŽ – Návrat farmářských trhů do Vimperka se povedl. A to navzdory tomu, že jim druhý z ledových mužů Servác přichystal chladné a deštivé počasí.

      
  V realistické soutěži poskytovali první pomoc

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Svým významem je to asi nejdůležitější soutěž našeho regionu. Navíc opět kvalitně připravená a s rekordní účastí.

      
  Netoličtí osvobození oslavili v tradičním duchu

NETOLICE/FOTOREPORTÁŽ – Netolické oslavy osvobození a konce druhé světové války mají už řadu let zaběhlý a veřejností oblíbený program. A ani letos z něj nevybočily.

      
  V letním areálu se dovádělo i s Malou čarodějnicí

VIMPERK/FOTOREPORTÁŽ – Vimperský čarodějnický slet i letos hostil letní areál. Vydařený program v něm připravilo městské kulturní středisko se spolky Berit a Bouček.

      
  Vzpomínková jízda připomněla i Pattonovy vojáky

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Naším regionem opět projela vzpomínková jízda připomínající 78. výročí konce druhé světové války. Zastavila se i v Prachaticích.

      
  Mladí hasiči v Žernovicích zahájili letošní soutěže

ŽERNOVICE/FOTOREPORTÁŽ – O uplynulém prodlouženém víkendu se mladí hasiči z našeho okresu sjeli už na devětadvacátý ročník Memoriálu Pavla Bače.

      
  Volarští zahájili s jitrnicemi, pohádkou a tankem

VOLARY/FOTOREPORTÁŽ – Prvomájové zahajování turistické sezóny přineslo letos ve Volarech několik novinek. Nechyběly zabíjačkové pochoutky a americký tank.

      
  Ve Zbytinách si opět udělali srandu z 1. máje

ZBYTINY/FOTOREPORTÁŽ – Zbytinami projel v pondělí recesistický průvod alegorických vozů. Konala se tu totiž akce nazvaná První máj aneb, proč bychom se netěšili.

      
  Rej malých i velkých čarodějnic roztančil náměstí

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Letošní filipojakubský slet na prachatickém Velkém náměstí byl plný aktivit pro malé čarodějnice. Nechyběly ale ani ty velké a Myš & Maš.

      
  Nová sezóna pečení se v Lenoře rozjela naplno

LENORA/FOTOREPORTÁŽ – V Lenoře začala opět pravidelná pečení každou poslední sobotu v měsíci. Sezónu tu zahájili už na Velikonoce a potrvá do konce roku.

      
  Kuličkiáda se rozrostla a je z ní vynikající akce

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Staroprachatská kuličkiáda za sebou má druhý ročník, který se nad očekávání vydařil. Konal se za téměř letního počasí v sobotu.

      
  Trhy na Skalce odstartovaly sezónu na jedničku

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Přijelo hodně trhovců a jejich nabídka byla zajímavá a pestrá, také lidí dorazila spousta a zejména se vyvedlo slunečné počasí.

      
  Ukrajinské Velikonoce u svatého Jakuba podruhé

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Pravoslavný ukrajinský národ sužovaný válkou našel už podruhé velikonoční azyl v prachatickém kostele svatého Jakuba Většího.

      
  Vše bylo! Pekání, šlehání, mše i čára se hrála

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Letošní Velikonoční pondělí u Petra a Pavla na prachatickém hřbitově bylo, jak má být. A nakonec i počasí se umoudřilo a vyšlo slunce.

      
  O tradice byl v muzeu letos mimořádný zájem

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Prachatické muzeum slavilo letos s velikonočním programem velký úspěch. Hlavně na Zelený čtvrtek a Velký pátek tu měli hodně plno.

      
  Tradice si na Zelený čtvrtek podmanily dům dětí

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Jednou z řady organizací, které zvaly na velikonoční tradice a tvoření, bylo i letos prachatické pracoviště domu dětí a mládeže.

      
  Volarští opět zdobí až do neděle vajíčkovníky

VOLARY/FOTOREPORTÁŽ – Tradiční zdobení stromů na volarském náměstí začalo v úterý a potrvá až do neděle. První se zapojily děti ze základní školy a ze školek.

      
  Do parku u Volyňky zval městský velikonoční trh

VIMPERK/FOTOREPORTÁŽ – Vimperský park u Volyňky nabídl v sobotu odpoledne velikonoční trh připravený městem, spolky a trhovci. Zájem o něj byl velký.

      
  Na konci cesty kolem Krčínky čekaly nejen buřty

NETOLICKO/FOTOREPORTÁŽ – Netolické muzeum a obec Hracholusky pozvaly v sobotu na ojedinělou vlastivědnou procházku s průvodcem podél stoky Krčínky.

      
  Štítek roztočil už čtyřiadvacátý kolotoč pohádek

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Letošní prachatická přehlídka divadelních pohádek byla pestrá. Jako vždy přijely čtyři soubory a každý pojal představení po svém.

      
  Na střeše muzea byla za dob renesance zahrada

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Jak se žilo v renesančním domě a co měl na střeše? To se dozvěděly děti, kterým byla určena sobotní prohlídka Sitrova domu na náměstí.

      
  Prachatice slavnostně otevřely obnovený park

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Současné a bývalé vedení Prachatic slavnostně předalo veřejnosti do užívání zrekonstruovaný Štěpánčin park. Nechyběl ani tanec.

      
  Autobusový masopust zakončil období veselí

ZBYTINSKO/FOTOREPORTÁŽ – Jedním z míst, kde si nechávají masopust až na víkend po Popeleční středě, patří i Zbytiny. Místní maškary tak uzavírají čas veselí na Prachaticku.

      
  Tolik dětské radosti náměstí už dlouho nezažilo

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Prachaticemi prošel asi nejdelší masopustní průvod našeho regionu a před začátkem půstu zakončil několikadenní období veselení a zábavy.

      
  Na tragédii masopustu dorazil opět početný dav

ŽERNOVICE/FOTOREPORTÁŽ – Žernovičtí dobrovolní hasiči v neděli opět slavili s pochováváním Bakuse sukces, jaký se sluší a patří ke skonu Pána všech zhýralců.

      
  Boubský masopust byl opět jak se sluší a patří

BOUBSKÁ/FOTOREPORTÁŽ – Jedním z míst, kde se stále drží masopustní tradice, je i Boubská u Vimperka. I letos tu masopust uspořádali a jako každý rok se velice vydařil.

      
  Tři Grácie z unikátní opony se ukázaly zblízka

PRACHATICKO/FOTO – Divadelní skvost, jakým se mohou na Prachaticku pochlubit jen Netolice, se ukázal veřejnosti. Jde o ručně malovanou oponu z 19. století.

      
  Premiéra vepřových hodů a trhů města lákala

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Prachatická radnice má za sebou premiéru v pořádání vepřových hodů a městských trhů dohromady. Akce měla přivést lidi do centra a to dokázala.

      
  Senioři vyrazili v bazénu opět přes La Manche

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Už po deváté plavou a sčítají vodní kilometry v prachatickém bazénu senioři. Opět totiž chtějí v součtu přeplavat minimálně jednou kanál La Manche.

      
  Volarský městský ples nabídl skvělý program

VOLARY/FOTOREPORTÁŽ – Sobotnímu plesu volarské radnice vládla barva bordó, vynikající hudba, raut i tombola a také program, který nabídl spoustu zábavy včetně kouzelníka.

      
  Prachatice se konečně dočkaly XXIII. plesu města

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Národní dům v Prachaticích hostil po dvouleté covidové pauze opět ples prachatické radnice. O hudbu nejen k tanci se tu starali špičkoví muzikanti.

      
  Na novoroční výstup na Libín se vydaly davy

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Příznivé počasí v kombinaci s pečeným prasetem letos přilákaly k novoročnímu výstupu na Libín asi rekordní počet lidí. Účastnické listy proto nestačily.

      
  Štěpánský běh se vrátil. Rekord opět vydržel

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Kvůli covidu dvakrát odložený jednačtyřicátý ročník Štěpánského běhu se v Prachaticích u městského stadionu odehrál v pohodové atmosféře.

      
  O štědrodenní Betlémské světlo byl velký zájem

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Prachatičtí skauti i letos na Štědrý den prošli městem s Betlémským světlem, aby ho roznesli dál do místních domácností.

      
  První seniorská předštědrovečerní večeře těšila

VOLARY/FOTOREPORTÁŽ – Letošní advent ve Volarech skončil v pátek předštědrovečerní večeří, kterou pro osaměle žijící seniory připravila radnice. Šlo o novinku, která se ujala. 

      
  Betlémské světlo už zamířilo i k Volarským

VOLARY/FOTOREPORTÁŽ – Požehnáno, rozneseno – ve Volarech už hoří Betlémské světlo v domácnostech, které si pro něj došly k místnímu betlému, kde s ním čekali místní skauti.

      
  Po Setkání před Betlémem mohly děti pro dárek

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Ani letošní advent se neobešel na Prachaticku bez velmi oblíbeného divadla Víti Marčíka, který u nás letos hrál adventní hru Setkání před Betlémem.

      
  Světlo z Betléma už hoří u svatého Jakuba

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Prachatičtí skauti už přivezli světlo zapálené v Ježíšově rodišti v judském Betlémě do svého města a předali ho ve farním kostele sv. Jakuba Většího. 

      
  Adventní pečení přineslo pohodu a pochutnání

VOLARY/FOTOREPORTÁŽ – Co by byl advent bez pečení vánočního pečiva? Něco by mu chybělo. - Ve Volarech se to ale nestalo, díky pečení v muzeu s týmem Augustina Sobotoviče.

      
  Národka slavila s živým betlémem úspěch

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Také Prachatice se letos dočkaly venkovního živého betléma. Postarala se o něj na své zahradě premiérově základní škola v Národní ulici.

      
  Adventní podvečery mají letos zimní atmosféru

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Druhý ročník prachatických adventních podvečerů na náměstí přináší to, co má – vánoční chutě i vůně, zimní atmosféru a setkávání u hudby.

      
  Živý betlém na sněhu křupal a v mrazu jiskřil

VIMPERK/FOTOREPORTÁŽ – Nejvýpravnější a asi nejkrásnější veřejný živý betlém našeho regionu se vrátil po covidové pauze za velkého zájmu veřejnosti a hlavně dětí.

      

 

FOTO: Volarský vánoční koncert udělal publiku velkou radost

FOTO: Dech beroucí taneční představení ukázalo adventní zvyky

FOTO: Netolický rej čertů čekala letos jedna změna a překvapení

FOTO: Volary zahajovaly advent dva dny sérií navštěvovaných akcí

FOTO: Advent začal v hudebním duchu na náměstí a v kostele

FOTO: Netolický vánoční strom rozsvítil opět tajemný Světlonoš

FOTO: Vimperk slavil se zahájením adventu v parku velký úspěch

FOTO: Nemocnice poprvé a jako první rozsvítila vánoční strom

FOTO: Studuje se tu technika, gastronomie, služby i stavebnictví

 

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky