ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Světlo z Betléma už hoří u svatého Jakuba

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Prachatičtí skauti už přivezli světlo zapálené v Ježíšově rodišti v judském Betlémě do svého města a předali ho ve farním kostele sv. Jakuba Většího. 

      

  

 

 # Pondělí 19/12 2022 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Kdo si chce přinést domů světlo zapálené v Ježíšově rodišti v judském Betlémě, může si pro něj zajít do prachatického kostela svatého Jakuba Většího. V neděli 18. prosince ráno ho sem přivezli prachatičtí skauti a hned se o něj podělili s místní farností i veřejností.

Světlo pochází z věčného ohně, který hoří v jeskyni pod bazilikou Narození Páně v Betlémě a představuje symbol míru, lásky, naděje a přátelství. Rozvoz světla zajišťují skauti a skautky z celého světa už od 80. let a v Čechách se tato tradice, která získává na stále větší oblibě, udržuje už do roku 1990.

Prachatičtí skauti přitom, jako jedni z mála v našem regionu, světlo jen nedopraví do farního kostela, ale také ho roznášejí po městě. A to tradičně na Štědrý den. Rozpis toho, kde se budou pohybovat, a jak si přinesení světla objednat domů, najdete na konci fotogalerie.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky