ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Druhý Festival Zuška otevřená lákal do Parkánu

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Prachatická základní umělecká škola už podruhé připravila Festival Zuška otevřená a znovu se tím zapojila do asi největší české hudební akce ZUŠ Open.

      

  

 

 # Pondělí 29/5 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Do festivalu ZUŠ Open se letos zapojilo rekordních 440 základních uměleckých škol z celého Česka a připravilo na pět stovek hudebních akcí. Prachatická ZUŠ se na něm podílí od jeho začátku, loni poprvé pozvala v rámci ZUŠ Open na Festival Zuška otevřená na Parkáně a letos připravila v pátek 26. května jeho už druhý ročník. Fotografie nemohou přenést hudbu, ale atmosféra festivalu, kterou dokumentují, byla plná soustředění na výkon a radosti i spokojenosti z předvedených vystoupení.

Šlo o bezmála šest hodin s hudbou v prosluněném odpoledni a podvečeru. Vystoupily tu přitom prakticky všechny soubory a skupiny, které fungují na prachatickém pracovišti ZUŠ Prachatice. A protože bylo co poslouchat, slavila škola s festivalovým koncertem úspěch. Diváků a posluchačů tu přibývalo a postupně se tu střídali hlavně rodinní příslušníci vystupujících, ale nejen oni.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky