ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  O tradice byl v muzeu letos mimořádný zájem

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Prachatické muzeum slavilo letos s velikonočním programem velký úspěch. Hlavně na Zelený čtvrtek a Velký pátek tu měli hodně plno.

      

  

 

 # Neděle Zmrtvýchvstání 9/4 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš Přibyl 

Nejprve byl v úterý odpoledne v Prachatickém muzeu na Velkém náměstí připraven pro dospělé kurz malování kraslic. Ten vedla malérečka Lenka Volková, která předvádí umění zdobení vyfouknutých vajíček v Prachaticích pravidelně. V úterý několika zájemkyním ukázala, jak vytvořit krásné a tradiční kraslice.

Hlavní část velikonočního programu tu pak byla připravena na Zelený čtvrtek a Velký pátek. Šlo o setkání s tradicemi, které k Velikonocím v našem kraji patří. Každý příchozí se tak mohl podívat, jak Miroslav Ševčík plete pomlázky, a také se to od něj naučit, nebo si koupit tradiční košíkářský sortiment.

K tomu tu jako už tradičně o Velikonocích pekla Růženka Vinciková velikonoční pečivo. Pomocníků měla celou řadu. Malérečka Lenka Volková předvedla opět své umění, také nabízela kraslice a k tomu Růžena Sedláková předla na kolovrátku velkopáteční nitku po štěstí. Odnést si ji mohl každý.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky