ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Štítek roztočil už čtyřiadvacátý kolotoč pohádek

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Letošní prachatická přehlídka divadelních pohádek byla pestrá. Jako vždy přijely čtyři soubory a každý pojal představení po svém.

      

  

 

 # Neděle 19/3 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Prachatické Kulturní a informační služby za sebou mají už čtyřiadvacátý ročník tradiční místní přehlídky amatérských divadel o Štítek města Prachatic s podtitulem kolotoč pohádek. Přehlídka nabídla dětem během uplynulého víkendu čtyři pohádky, také výtvarnou dílnu s domem dětí a k tomu i fotokoutek. O vše byl ze strany dětí s rodiči velký zájem.

Jako první přišel na řadu v sobotu 18. března dopoledne domácí Šumavský ochotnický spolek s poměrně moderní pohádkou režiséra Jaromíry Hrušky Vší silou aneb a pak se to stalo. Soubor toto představení hraje dlouho a je v něm vidět zkušenost prachatických ochotníků.

V sobotu odpoledne si pak kromě dětí přišli na své i rodiče. Na jevišti se představilo čkyňské národní divadlo, které tvoří čtyři muži, kteří se nebojí pro děti dělat šaškárny a také prokládají svá představení narážkami, které pochopí jen dospělí. Výborně tak baví celé rodiny a ani tentokrát neselhali.

Zřejmě nejkvalitnější představení Štítku přišlo podle soudu naší redakce na řadu v neděli dopoledne. To dorazil na prkna prachatického divadla spolek SODA ze Svaté Máří. Nutno podotknout, že jejich Sněhová královna, kterou napsala režisérka Hana Crhová podle Andersenovy známé pohádky, oslnila zejména zapojením loutek a hereckými výkony.

A o závěr Štítku se pak postarala Marešova divadelní společnost s Pohádkami z Popletené Lhoty. Toto představení zaujalo zejména svou interaktivností. - Kdyby měla o vítězi Štítku rozhodovat odborná porota, měla by asi hodně zamotanou hlavu. O vítězi však rozhodly svým hlasováním děti, které se na pohádky vypravily. Vyhlášení výsledků se chystá v prachatickém divadle na sobotu 25. března v 19:00 hodin.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky