ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Prachatice se konečně dočkaly XXIII. plesu města

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Národní dům v Prachaticích hostil po dvouleté covidové pauze opět ples prachatické radnice. O hudbu nejen k tanci se tu starali špičkoví muzikanti.

      

  

 

 # Sobota 21/1 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

I když se veřejnost po covidu i kvůli inflaci vrací k zábavě a kultuře pozvolna, byl Národní dům v pátek 20. ledna večer vyprodaný. Ostatně jak se na nejvýznamnější ples místní sezóny sluší. Letos přitom k plesu patřil opět i první pár, kterým byl po dvanácti letech Jan Bauer s manželkou. Předtančení, které mělo dvě části, obstaral písecký taneční klub Torra.

Program moderoval Miroslav Mareš, který moderuje v Prachaticích i Slavnosti Zlaté stezky a objevuje se tu i se svou divadelní společností. K tanci a poslechu pak hrála kapela The Black Tower, kterou tvoří muzikanti, kteří doprovázeli třeba i Karla Gotta nebo Jiřího Zonygu.

A k tomu organizátorky z odboru kultury pozvaly špičkový pražský smyčcový kvartet Unique Quartet, který hrál v minulosti třeba i s Ewou Farnou. A sázka na kvalitní muzikanty se vyplatila, když se návštěvníci plesu na parketu bavili dlouho do rána.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky