ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Vše bylo! Pekání, šlehání, mše i čára se hrála

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Letošní Velikonoční pondělí u Petra a Pavla na prachatickém hřbitově bylo, jak má být. A nakonec i počasí se umoudřilo a vyšlo slunce.

      

  

 

 # Velikonoční pondělí 10/4 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš Přibyl 

Na křesťanskou část Velikonoc od Velkého pátku do Zmrtvýchvstání počasí na Prachaticku za moc nestálo. Teploty kolem nuly a déšť místy i se sněhem patří k tomu nejmizernějšímu, co toto roční období umí v Pošumaví nabídnout. Ale Velikonoční pondělí, kterému vládnou lidové tradice, přineslo naopak konečně slunce a oteplení.

A na atmosféře na prachatickém pekání to bylo znát. Jednak byla na parkovišti u hřbitova tradičně hlava na hlavě, ale především tu bylo vidět hodně úsměvů a také mladých lidí, kteří se zapojili do tradic, které k tomuto setkání patří. Pekalo se tak o sto šest, málokterá žena či dívka odešla nevyšlehána a nakonec i občerstvení chutnalo.

Na parkovišti se dokonce objevil velikonočně vyzdobený Velorex Růžena a v kostele nechyběla mše i s Českou písní a Pošumavskou komorní filharmonií. A v háječku bylo jako vždy možné potkat partu přátel drobného velikonočního hazardu. Letošní prachatické Velikonoce se prostě vydařily :)

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky