ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Fotoohlédnutí za dětskými dny Zbytin a Volar

VOLARSKO/FOTOREPORTÁŽ – Transformers, helikoptéra, airsoftová střelnice, neuvěřitelné množství úkolů, soutěží a k tomu i tanec a velká pohoda na sluníčku.

      

  

 

 # Středa 7/6 2023 – FOTO: Ladislav Beran

 TEXT: Tomáš František Přibyl 

Takové byly v jednoduchém shrnutí oslavy Dne dětí ve Zbytinách a také ve Volarech, které zachytil obrazem náš spolupracovník Ladislav Beran. Zbytinský dětský den připravili v sobotu 3. června Zbytinské baby, místní dobrovolní hasiči a také obec. A program naplánovali poměrně velkolepý.

Pro děti tu byly připraveny soutěže, ve kterých sbíraly razítka a nechybělo ani občerstvení. Ale k největším atrakcím tu nakonec patřila zejména helikoptéra, která přistála na místním fotbalovém hřišti. Také tu nechyběli policisté a prachatičtí airsoftoví nadšenci se svou střelnicí.

Vrcholem programu pak jednoznačně byl příjezd Transformers aut. Dětem nikdo nemusel složitě vysvětlovat, že jde o Transformery, o kterých vznikla řada filmů. Jeden z nich - Bumble Bee - se mezi dětmi objevil doslova jako živý a připravil jim krásné překvapení.

V neděli pak čekal na děti bohatý program také u volarského plaveckého bazénu. Připravilo ho místní pracoviště domu dětí, dobrovolní hasiči a také volarská správa sportovních zařízení. Ani tady nechyběly soutěže, které děti zapojují do komunitního života a učí je spoustu dovedností.

„V polovině soutěžení přišlo na řadu taneční umění, když tanečníci uměleckých zájmových útvarů Tančírna a Romského tanečního souboru Romano Jiloro předvedli své umění. Oba soubory strhly publikum k nadšení a podpoře potleskem - byl to pěkný zážitek pro všechny. A tak se Den dětí vydařil a všichni odcházeli spokojeni,“ dodal Ladislav Beran.

ZBYTINY:

 

VOLARY:

 

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky