ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Adventní podvečery mají letos zimní atmosféru

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Druhý ročník prachatických adventních podvečerů na náměstí přináší to, co má – vánoční chutě i vůně, zimní atmosféru a setkávání u hudby.

      

  

 

 # Čtvrtek 15/12 2022 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Adventní podvečery na prachatickém Velkém náměstí jsou ve městě stále ještě novinkou. Poprvé se konaly v roce 2019, ale pak je na dva roky znemožnila covidová vládní opatření. Jde o jeden týden v adventu, kdy je na Velkém náměstí u vánočního stromu připraveno každý večer od pěti hodin občerstvení plné vánočních chutí a vůní, stánky trhovců a hlavně hudební program, u kterého se lidé potkávají.

Letos převzalo pořádání podvečerů město od party nadšenců kolem Živých Prachatic, která je připravovala poprvé a konají se v tomto týdnu od 12. do 17. prosince. Jejich atmosféře přitom mimořádně přeje počasí, které je v tomto týdnu podmanivě zimní - i když pro účinkující muzikanty to je v mrazu a sněžení složitější.

K hlavnímu cíly podvečerů, kterým je oživení centra a setkávání na kus řeči, hrála včera večer vynikající prachatická kapela Buczek Blues se zpívajícím frontmanem Petrem Vošahlíkem. A v prvních dvou dnech se tu představily také sbory prachatických základních škol, Česká píseň a Vánoční trio.

Dnes 15. prosince tu bude podle připraveného programu zpívat od sedmnácti hodin Drahoslava Satorová, Maraveja a sbor z Vodňanky. V pátek 16. prosince se tu pak o hudební program postará Martina Bošková – Pivoňková s Tomášem Mayerem, Pavla Hubáčková a zatančí tu místní country senioři. V sobotu pak program uzavřou vystoupení Marie Růžičkové.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky