ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Živý betlém na sněhu křupal a v mrazu jiskřil

VIMPERK/FOTOREPORTÁŽ – Nejvýpravnější a asi nejkrásnější veřejný živý betlém našeho regionu se vrátil po covidové pauze za velkého zájmu veřejnosti a hlavně dětí.

      

  

 

 # Pondělí 12/12 2022 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Po dvouleté pauze se mohl ve Vimperku opět konat živý betlém. A opět ho připravily místní divadelní spolky Bouček a Damián s přáteli z místních školek nebo od zdíkovských Fechtýřů. Poprvé se přitom konal v městském parku u Volyňky na čerstvě ušlapaném sněhu při šesti stupních pod nulou.

Bouček a Damián se snaží každý rok vyprávět legendární křesťanský příběh trochu jinak, i když základem zůstávají biblické zprávy o Ježíšově narození. Na úvod tak zavítal vypravěčský pár do napůl živého a napůl mechanického betléma, aby tuto návštěvu využil k přechodu do vyprávění biblického příběhu.

Letos si přitom vimperští divadelníci s přáteli dali na výpravnosti betléma opravdu záležet a prostor u školy v parku jim k tomu poskytl dostatek místa. I diváci měli možnost se sem vejít. Za zády jim přitom jasně svítil městský vánoční strom a tak byla atmosféra betléma díky počasí a místu opravdu ideální.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky