ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Tolik dětské radosti náměstí už dlouho nezažilo

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Prachaticemi prošel asi nejdelší masopustní průvod našeho regionu a před začátkem půstu zakončil několikadenní období veselení a zábavy.

      

  

 

 # Úterý 21/2 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Prachatická základní škola Zlatá stezka po dvouleté pauze dnes 21. února dopoledne opět uspořádala svůj tradiční masopustní průvod městem. Vyšel v půl desáté od školy a čítal doslova stovky masek. Žáci školy museli jít místy po chodnících po obou stranách ulice, aby jejich průvod nebyl moc dlouhý. Na mnoha místech kvůli nim zastavili strážníci dopravu.

Kromě toho, že byl letošní průvod školy extra dlouhý, šel i dlouhou trasou kolem gymnázia, do Jánské ulice ke Kaprálům, kolem pedagogické školy a Dolní branou do centra. A všude zastavoval kolemjdoucí, aby jim děti mohly nabídnout koláček nebo perníček a něco vykoledovat. K tomu hrála na čele průvodu harmonika s vozembouchem a všichni zpívali, až se trávníky zelenaly.

Na Velkém náměstí pak na průvod čekali rodiče i prarodiče dětí a dorazily také děti z prachatických mateřských škol. Tančit sólo s ředitelkou školy Lenku Královou letos připadlo místostarostovi Janu Kotrbovi a pracovníci městského odboru kultury a školství přichystali pro děti také něco sladkého.

Korunu radosti z veselí a zábavy, ale i blížících se Velikonoc, které ve středu začínající půst předznamenává, pak nasadil dlouhý tančící had, kterého žáci ze Zlaté stezky na náměstí utvořili.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky