ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Po Setkání před Betlémem mohly děti pro dárek

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Ani letošní advent se neobešel na Prachaticku bez velmi oblíbeného divadla Víti Marčíka, který u nás letos hrál adventní hru Setkání před Betlémem.

      

  

 

 # Pondělí 19/12 2022 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

S tímto představením, ve kterém s oblíbeným divadelníkem od Hluboké nad Vltavou hraje i část jeho rodiny, se Víťa Marčík objevil ve Volarech a v Prachaticích ho hrál pro školy a pak i pro veřejnost. Představení má na repertoáru více než dvacet let, ale každé jeho provedení je trochu jiné, včetně změn v dějové linii.

Základem je však biblický příběh o narození Ježíše, který rodina Marčíkových hraje s nadšením, zodpovědností k tomu, že narození spasitele je vážná věc, ale i humorem, který vše zpřístupňuje dětem. Pro ty měl nakonec Víťa Marčík s dcerou a švagrem na konci představení v neděli 18. prosince v Prachaticích i drobné dárky a perníčky.

Před samotným začátkem si přitom mohly děti také zajít do malé výtvarné dílny, kterou pro ně připravily pracovnice prachatického pracoviště domu dětí a mládeže a na konci se pak mohly podívat na jeviště za divadelníky.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky