ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Nová sezóna pečení se v Lenoře rozjela naplno

LENORA/FOTOREPORTÁŽ – V Lenoře začala opět pravidelná pečení každou poslední sobotu v měsíci. Sezónu tu zahájili už na Velikonoce a potrvá do konce roku.

      

  

 

 # Neděle 30/4 2023 - TEXT: Tomáš Přibyl, FOTO: Bláža Kubátková

Veřejný pekař Miroslav Kutlák a jeho tým roztopili lenorskou historickou pec z 30. let 19. století v sobotu 29. dubna ráno, zadělali těsto na housky, placky, dalamánky i chleba a čekali na návštěvníky. A těch přišlo opravdu hodně. Ostatně jak tomu věhlas místní pece a pečení odpovídá.

Miroslav Kutlák si při práci ochotně povídal s těmi, kteří chtěli vědět o pečení a historii místní pece co nejvíce, stejně jako to dělával jeho předchůdce Augustin Sobotovič. Miroslav Kutlák tak vyprávěl třeba o tom, že když chtěl lidem radit, jak si upéct doma třeba lenorské česnekové placky, musel si je doma nejprve sám vyzkoušet, protože jinak vždy pekl jen ve velkých pecích v práci.

Sezóna veřejných pečení tu bude pokračovat za měsíc, 27. května. Opět se tu bude péct pro veřejnost od desíti do čtrnácti hodin. Na konci června se tu chystá také pečení pro základní školy a na sobotu 22. července je naplánována letošní místní Slavnost chleba.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky