ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Mladí hasiči v Žernovicích zahájili letošní soutěže

ŽERNOVICE/FOTOREPORTÁŽ – O uplynulém prodlouženém víkendu se mladí hasiči z našeho okresu sjeli už na devětadvacátý ročník Memoriálu Pavla Bače.

      

  

 

 # Středa 3/5 2023 - TEXT A FOTO: Bláža Kubátková 

Memoriál Pavla Bače na hřišti pod saunou v Žernovicích už tradičně otevírá novou sezónu soutěží pro mladé hasiče v požárním sportu v našem regionu. Loni se na něj sjelo po covidové pauze devatenáct družstev a letos jich dorazilo patnáct, aby se utkala v požárním útoku a útoku CTIF.

Počasí sice nebylo po celou dobu soutěže úplně ideální, ale jako každý rok tu byla vidět na dětech (a často i rodičích a trenérech) velká namotivovanost se po zimě předvést v plné síle. Především se ale opět ukázalo, že tyto soutěže také mezi dětmi a mládeží podporují i komunitní vztahy.

V kategorii starších letos zvítězilo A družstvo Svaté Máří, které bylo loni druhé. Druhou pozici pak obsadilo B družstvo Svaté Máří a třetí skončily Vitějovice, které loni kategorii starších ovládly. Ze šesti mladších družstev si pak vedly nejlépe domácí Žernovice, které loni skončily bez medailí. Stříbro si odvezla Svatá Máří, která loni zvítězila, a třetí skončily loni druhé Vitějovice.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky