ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Kuličkiáda se rozrostla a je z ní vynikající akce

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Staroprachatská kuličkiáda za sebou má druhý ročník, který se nad očekávání vydařil. Konal se za téměř letního počasí v sobotu.

      

  

 

 # Pondělí 24/4 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Loni to Staroprachatský a Ostrovský spolek s kuličkiádou na hřišti u hasičárny ve Starých Prachaticích zkusil a přilákal zhruba dvacet soutěžících dětí. Letos už jich bylo zhruba třicet a navíc přibyla stanoviště pro společné rodinné hry. Z kuličkiády se tak rázem stala jedna z předních akcí v prachatických osadách pro děti a rodiče.

Na hřišti v sobotu 22. dubna vládla celkově pohodová atmosféra, ale soutěžící vzali turnaj velmi vážně a ten tak přinesl napínavé souboje o to, kdo dostane své kuličky do důlku cvrnkáním nejrychleji. Děti byly rozdělené podle výšky na ty menší než jeden metr a větší než sto centimetrů a ovládly ho na prvních pozicích dívky.

„Vítězové obou kategorií po vyhodnocení převzali medaile a věcné ceny z rukou místopředsedy pořádajícího Staroprachatského a Ostrovského spolku Richarda Štefankoviče. Za podporu turnaje děkujeme Městu Prachatice, MAS Šumavsko a všem dobrovolníkům,“ uvedla za organizátory Zuzana Pelikánová.

VÝSLEDKY:
Kategorie do 100 cm:
1. Beátka Herclíková, 2. Šarlotka Šmejkalová, 3. Kristýnka a Kačenka Kaprálovy
Kategorie nad 100 cm: 1. Kristýnka Novotná, 2. Martínek Pešek, 3. Honzík Velek

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky