ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  První seniorská předštědrovečerní večeře těšila

VOLARY/FOTOREPORTÁŽ – Letošní advent ve Volarech skončil v pátek předštědrovečerní večeří, kterou pro osaměle žijící seniory připravila radnice. Šlo o novinku, která se ujala. 

      

  

 

 # Sobota 24/12 2022 - TEXT: Tomáš Přibyl, FOTO: KIC Volary

Večeře byla určena seniorům starším sedmdesáti let, kteří ve Volarech žijí osaměle. Na pozvání města jich nakonec dorazilo několik desítek a večeře ve společenském sále radnice se starostkou se vydařila. „Večer pro jednatřicet hostů - z toho pouze pět mužů - byl tradičně vánoční. Přípitek, polévka, smažený kapr s bramborovým salátem a jako zákusek štrůdl s kávou. Nechybělo vzpomínání nad starými fotografiemi, dárky, rozkrojení jablíčka či požehnání pana faráře,“ uvedl pro prachatickoNEWS.CZ ředitel volarského Kulturně informačního centra Jaroslav Pulkrábek.

„Vánoce jsou obdobím, kdy nikdo nechce být sám. Přitom seniorů, kteří zůstali z různých důvodů sami, je i v našem městě mnoho. Proto se zrodil nápad uspořádat pro ně štědrovečerní večeři, předat jim dárek, popovídat si. Dát jim vědět, že o nich víme, myslíme na ně a záleží nám na nich. Prostě si udělat společný Štědrý večer. I když den dopředu,“ vysvětlila vznik nové městské akce starostka Martina Pospíšilová.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky