ZPRÁVY - FOTO - OD ČTENÁŘŮ - INZERCE - REDAKCE - CENÍK

 
  Trhy na Skalce odstartovaly sezónu na jedničku

PRACHATICE/FOTOREPORTÁŽ – Přijelo hodně trhovců a jejich nabídka byla zajímavá a pestrá, také lidí dorazila spousta a zejména se vyvedlo slunečné počasí.

      

  

 

 # Sobota 22/4 2023 - TEXT A FOTO: Tomáš František Přibyl

Na Skalce v Prachaticích dnes 22. dubna odstartovala nová sezóna farmářských trhů a oslav místní produkce. Ty tu několik let pořádá nezisková organizace IMPAKT, která jim vybudovala skvělou pověst a důvěru jak mezi trhovci, tak u veřejnosti. Díky tomu tu byl zájem o první letošní trh opět mimořádně velký.

Na Skalce přitom vládla tradičně klidná a přátelská atmosféra plná rozhovorů známých, přátel a rodin. K tomu tu zněla skvělá doprovodná hudba, zájem byl velký i o služby kavárny nebo výtvarné tvoření. Zejména však platilo, že dorazila veřejnost všech věkových kategorií. I seniorů tu totiž mezi návštěvníky není málo a přibývá jich.

A sortiment? Trhům tentokrát vládl mistr pekař – u jeho stánku se tvořila nejdelší fronta. Nádherně vypadající chleba, který přivezl, byl velkým lákadlem. Ale zájem byl třeba i o zápisníky v ručně malované kůži a nechyběla tu řada tradičních prodejců.

Na dračku šly jako vždy i makronky Ireny Melmerové a dobře se prodávala také zelenina i ovoce, šaty a šperky, ponožky, sladkosti, popcorn i jídlo cizokrajné nebo z ekologických produktů. Nechyběl ani mistr hrnčíř starající se také o hudbu. – Prostě znovu platilo, že na Skalku na trhy je radost zajít.

Kdy se bude konat další trh, se nyní řeší. Do tradice trhů na Skalce se totiž letos tak trochu vlámala radnice se svým plánem organizovat trhy v centru a tím ho oživit. Mezi městem a IMPAKTem proto nyní probíhá jednání, které zatím ani jedna strana nekomentuje a čeká se na společné vyjádření.

Radnici se přitom v její snaze o městské trhy zatím příliš nedaří. Její první pokus s trhy a vepřovými hody sklidil více kritiky než pochval a byl poněkud uspěchaný a nepřipravený. Druhý pokus zmokl. Městu by se proto hodila pomoc od IMPAKTu. Obzvlášť pokud by vedla ke spolupráci a koordinaci snah města i trhů na Skalce a tím pestřejší nabídce pro veřejnost a bohatšímu komunitnímu životu města.

 

 

 

 

 
 

Od 12. září 2005 - Všeobecné smluvní podmínky